Ving modellflyklubb

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Ving modellflyklubb (Vingmfk) er en klubb for barn og voksne som liker å holde på med modellfly. Noen er nybegynnere, mens andre andre flyr systematisk for å trene til NM. Felles for alle er at de har det trivelig. Stemningen på stripa preges av hjelpsomhet og trivelig prat over en kopp kaffe. En tur på stripa med er en fin pause i en ellers hektisk hverdag. På stripa holder vi på med mange forskjellige typer modellfly og helikopter.

Historie[rediger | rediger kilde]

Klubben ble stiftet i 1970. Det første årene fløy man etter at kornet var slått om høsten og om vinteren. Senere ble det etablert en fast flyplass som kan brukes hele året. I starten ble det brukt fly med motorer som gikk på fuel. En blanding av Nitrometan, Metanol og olje. De fleste av klubbens medlemmer fly nå med elektro. Klubben har ca. 50 medlemmer (2009).

Flyplass[rediger | rediger kilde]

Klubben har flyplass ved Vettre skole i Asker kommune.Stripa er en 40x80 meter gress bane. Om sommeren klipper vi gresset 2-3 ganger i uka. Maksimal støy på fly er 75dba på 10 meters avstand.

Opplæring[rediger | rediger kilde]

Klubben har et eget skolefly som brukes til opplæring av nye medlemmer. Flyet kontrolleres av to radioer. Instruktøren kan ta over kontrollen når det er nødvendig. Dette gjør opplæringen trygg og effektiv.

Nettsted[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]