Vendela Kirsebom

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Vendela Maria Kirsebom (født 12. januar 1967 i Stockholm) er en svenskfødt, norsk-tyrkisk, tidligere supermodell og programleder på norsk TV3.

Kirsebom har vært gift med den norske politikeren Olaf Thommessen som hun har to barn med. Hun bor på Nesodden og jobber som goodwill-ambassadør for UNICEF.

Kirsebom ble oppdaget som 13-åring på en restaurant i Sverige, og ble en velkjent, internasjonal supermodell. Hun fikk sitt endelige gjennombrudd i 1993 da hun ble avbildet på forsiden av Sports Illustrated. Hun har vært avbildet i ELLE, Vogue samt Cosmopolitan og er modell i moteboken Fashionbible.

Kirsebom har vært programleder for Designerspirene og Top Model Norge på TV3.

Kirsebom og redaktør for ELLE, Signy Fardal, er ansvarlige for en motebok som gir norske kvinner tips om hvordan de skal kle seg. Den heter Fashionbible og ble utgitt høsten 2008.

I 1997 hadde hun en liten rolle i Warner Bros. fjerde Batman-film, Batman & Robin.

I 2011 deltok Kirsebom i kjendisversjonen av 71° nord og i 2012 i NRK-serien Hva har du i bagasjen?. Her kom det frem at hennes foreldre hadde hatt en ferieflørt i Tyrkia i 1966 og at hun var et direkte resultat av denne romansen. NRK viet en hel episode i oktober 2012 til Kirseboms gjenforening med sin far og halvsøsken.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]