Uglen og pusekatten

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Uglen og pusekatten
orig. The Owl and the Pussycat
Generell informasjon
Prod.landUSAs flagg USA
Lengde95 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiHerbert Ross
ProdusentRay Stark
ManusforfatterBuck Henry
Basert påThe Owl and the Pussycat 
av Bill Manhoff
MusikkDick Halligan
SjeffotografHarry Stradling
KlippJohn F. Burnett
Foran kamera
MedvirkendeBarbra Streisand
George Segal
Annen informasjon
Totalomsetning23 681 338 dollar[1]
Prod.selskapRastar
DistributørColumbia Pictures
Premiere
  • 3. november 1970 (1970-11-03)
Eksterne lenker

Uglen og pusekatten (originaltittel The Owl and the Pussycat) er en amerikansk romantisk komedie fra 1970, regissert av Herbert Ross. Barbra Streisand spiller hovedrollen som en deltidsprostituert som går på nervene til en bokhandler (spilt av George Segal). Til tross for ulikhetene imellom dem, begynner kjærligheten å spire. Dette var Streisands første filmrolle som ikke var en musikal.

Streisand ble nominert til en Golden Globe for rolletolkningen sin i filmen.[2]

Musikkalbumet til filmen inneholder dialog mellom rollefigurene og musikk fra jazzgruppen Blood, Sweat & Tears.

Streisand spilte inn en scene for filmen hvor hun var naken. Hun inngikk imidlertid en avtale med regissøren om å klippe den vekk hvis hun ble misfornøyd, noe hun ble. I november 1979 publiserte pornobladet High Society bilder av Streisand fra denne scenen, og de ble saksøkt av skuespilleren selv.[3]

Handling[rediger | rediger kilde]

Felix Sherman er en bokhandel-eier og håpefull roman-forfatter som bor i New York City. Han rapporterer til utleieren at hans frekke, uutdannede nabo Doris (spilt av Barbra Streisand) jobber som prostituert, blir hun plutselig kastet ut. Hun konfronterer Felix med dette umiddelbart, midt på natten. Felix, som ikke hadde ment at hun faktisk skulle kastes ut av bygget, godtar motvillig å la henne bli i leiligheten hans midlertidig. Men samme natt velger utleieren å kaste ut Felix også. Begge to flytter til leiligheten til Felix sin venn og kollega Barney.

De to veldig forskjellige personlighetene deres fortsetter å kollidere. Felix leser et utdrag fra hans neste roman til henne, som hun ikke liker, og bråket fra krangelen gjør at Barney reiser sin vei. Dagen etter går Felix forbi et teater som viser en voksenfilm med Doris i hovedrollen, og han bestemmer seg for å se den av nysgjerrighet. Doris oppdager snart at Felix faktisk er forlovet, og snart skal gifte seg. Men de fortsetter sitt vennskap, og Doris forteller at hun faktisk liker romanen hans. Han kysser henne, og de har sex. Men plutselig kommer Felix sin forlovede og foreldrene hennes, og oppdager dem sammen i badekaret.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «The Owl and the Pussycat, Box Office Information». The Numbers. Besøkt 13. februar 2016. 
  2. ^ «Arkiv: Barbra Streisand». Golden Globes. Besøkt 13. februar 2016. 
  3. ^ "Barbra Suing Mad". The Prescott Courier, 28. september 1979.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]