Trust Merchant Bank

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Trust Merchant Bank S.A.R.L.
Etablert 2004
Hovedkontor Lubumbashi
Bransje Bank
Produkt Finansielle tjenester
Nettside www.trustmerchantbank.com

Trust Merchant Bank S.A.R.L. eller TMB er en uavhengig privat bank i Den demokratiske republikken Kongo. Banken ble opprettet i 2004 og har sitt hovedkontor i Lubumbashi i Katanga. TMB opererer i alle deler av det kongolesiske bankmarkedet og har et spesielt fokus på privatkunder og SMBer. Banken var den første til å lansere mikrokreditt i Kongo.

Oversikt[rediger | rediger kilde]

TMB er en av de største og raskest voksende bankene i Den demokratiske republikken Kongo med filialer i 10 av landets 11 provinser. Banken har mer enn 700 ansatte fordelt på nær 50 filialer. TMBn er tilknyttet internbanknettverkettet SWIFT (TRMSCD3L) og er også medlem av både MasterCard og VISA. TMB har som eneste bank filialer i en rekke MONUSCO baser i Kongo.

Priser[rediger | rediger kilde]

TMB ble i 2010 tildelt Citibanks globale Customer Service Excellence Award. I 2011 og 2012 ble banken kåret til Beste bank i Den demokratiske republikken Kongo av magasinet EMEA Finance, og begge år ble TMB i konkurranse med over 100 andre banker en av fem nominerte til prisen Beste lokalbank i Afrika av The Afrikan Banker.

I 2012 kåret også "The Banker" TMB til Årets bank i Den demokratiske republikken Kongo. Samme året tildelte CFI (Capital Finance International) banken tre priser, for Beste forretningsbank i Den demokratiske republikken Kongo 2012, Beste Sparebank i Den demokratiske republikken Kongo 2012, og for Enestående bidrag til utvikling av SME i Afrika.

Filialer[rediger | rediger kilde]

TMB har filialer i følgende byer:

I tillegg har banken filialer i en rekke av basene til FNs fredsbevarende styrke i Kongo, MONUSCO. Trust Merchant Bank har også et representasjonskontor i Brussel, Belgia.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]