Tinie Tempah

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Patrick Junior Chukwuem Okogwu (født 7. november 1988),[2] bedre kjent under navnet Tinie Tempah, er en prisvinnende engelsk rapper fra Plumstead i Øst-London. Hans debutalbum, Disc-Overy, debuterte som nummer en på de engelske platelistene den 10 oktober 2010, og ble fulgt opp av nummer-en singlene "Pass Out" og "Written in the Stars".

Karriere historie[rediger | rediger kilde]

Tidlig karriere[rediger | rediger kilde]

I 2006 fikk Tinie mye spilletid på den engelske musikkanalen "Channel U" med sangen "Wifey Riddim", og i 2007 samarbeidet han med artistene Agent X og Ultra på en av deres sanger. Sangen fikk tittelen "Perfect GCD Hood Economics Room 147". Han dro på turné med Chipmunk i februar 2009.

Da agenten og musikkonsulenten Jade Richardson så Tinie spille på Wireless Festival i 2009, ringte hun Parlophone Records-presidenten Miles Leonard og sa: "Du må sjekke ut denne gutten Tinie Tempah. Han kom rundt lunsjtider og det var rundt 1000 ungdommer som skrek etter han. Han har kun sluppet en selvstendig plate og han har en stor fanskare".[trenger referanse] Nathan Thompson besøkte Tinie og hans manager Dumi i deres studio et par uker etterpå, og var mektig imponert over hva de allerede hadde gjort i å utvikle Tinies karriere, og hans ambisjoner rundt sin egen fremtid.

Tinie kunngjorde at han hadde signert for Parlophone i oktober 2009 ved å kjøre en konkurranse på sin blog, hvor vinneren ble invitert på lunsj på Claridges for å feire avtalen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

musikkstubbDenne musikkrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.