Terje Nyman

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Terje Nyman
Født4. aug. 1941Rediger på Wikidata (82 år)
NasjonalitetNorge

Terje Nyman (født 4. august 1941) er en norsk forretningsmann og oppfinner fra Sandnes.

Da Nyman i 1972 kom tilbake til Norge fra USA etter å ha vært teknisk direktør i Tandberg Radiofabrik i flere år. Nyman bygget opp Proserv-Gruppen i Tananger utenfor Stavanger til å bli en omfattende leverandør av teknologiprodukter til olje- og gassindustrien over hele verden.

Den 26. april 2006 solgte Nyman, med sine 60 prosent av aksjene, og hans medeier, trønderen Sturla Sand, med sine 40 prosent av aksjene, deler av livsverket sitt til en rekke kapitalsterke investorer for over en halv milliard kroner. De nye eierne var Selvaag Invest, Canica (eid av Stein Erik Hagen), Storebrand asa, Sundt as (eid av Petter Sundt), SR Investering as (Sparebank 1 SR-Bank) og det nye private equity-fondet Northern Industries. Nyman og Sand eier fortsatt ti prosent av selskapet.

Nyman har bygget hus i Tananger, men skattet i 2007 fremdeles til Sandnes. Nyman sitter med eierinteresser i flere eiendomsselskaper, og har økt sin skattbare formue til drøyt 168 millioner kroner fra 76 millioner i 2006. [1].