Tell Me How I Die

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Tell Me How I Die
orig. Tell Me How I Die
Generell informasjon
Sjangerthriller
Utgivelsesår2016
Prod.landUSA
Lengde107 minutter min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiD.J. Bratsj
ManusforfatterJosé Villalobos
Foran kamera
Hovedrolle(r)Nathan Kress
Virginia Gardner
BirollerEthan Peck
Mark Rolston
Annen informasjon
Premiere16. september 2016
Eksterne lenker

Tell Me How I Die er en amerikansk thrillerfilm fra 2016. Regissør var D.J. Bratsj, som også var med på å skrive manus.

Sammendrag[rediger | rediger kilde]

Filmen åpner med en mann som begår selvmord utenfor hjemmet sitt. Senere introduseres Dr. Layton (spilt av Mark Rolston) konseptet A9913, et nytt legemiddel som skal forberede hukommelse produsert av Hallorann Pharmaceuticals. Han møter Dr. Jerrems (spilt av William Mapother) som har jobbet lenge med stoffet A9913. Atten personer, inkludert Anna (spilt av Virginia Gardner) og Den (spilt av Nathan Kress) skal delta i en klinisk studie. Dr. Jerrems informerer dem om at samtlige deltakere må bo der frem til undersøkelsen er gjennomført.

De møter også deltakerne Kristen og Scratch. Stoffet trer i kraft i Marcus og Kristen. Hun blir sjokkert når de samme begivenhetene begynner å utspille seg flere ganger som et déjà vu. Jerrems blir fortalt at med-forsker Dr. Rasmussen har blitt funnet død. Dette var mannen i begynnelsen av filmen som begikk selvmord. I løpet av natten ser Anna hvordan flere deltakere hoster opp blod, og begynner å dø. Det avsløres at dette var en hallusinasjon, og Anna kommer tilbake til nåtiden igjen. Hun forsøker å avsløre at hun var vitne til at alle døde i visjonen hennes.

Curtis, som har ansvaret med å overvåke forsøkspersonene, injiserer et beroligende middel. Jerrems forklarer at Anna opplever en sjelden bivirkning. Marcus, Kristen og Den ser Curtis dø før de unnslipper bygningen sammen med Scratch. Enkelte av deltakerne oppdager at de har blitt utsatt for sennepsgass. De finner Jerrems kontor. En tidligere video av Rasmussen og Jerrems spiller på en datamaskin, hvor de avhører en mann som heter Pascal. Anna, Den, Kristen, Marcus, Scratch er de fem siste menneskene i live når sennepsgassen har drept alle de andre.

De finner Dr- Jerrems i et låst rom, men han nekter å slippe dem inn. Han forteller dem at Pascal var den første deltakeren som opplevde lignende visjoner, og han ble derfor brukt til å teste nye varianter av stoffet. Scratch har en visjon om at han blir knivstukket. Kort tid etterpå blir han angrepet og knivstukket. Marcus innser at Pascal sannsynligvis ønsker å drepe alle for å slette alle spor etter stoffet.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]