Sydsiden Ålesund

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Sydsiden Ålesund er betegnelsen på Ålesunds sentrale sjøside med Prestebrygga, Stornespiren og Rådhusplassen.

Utbyggingsdebatt[rediger | rediger kilde]

Dette utbyggingsområdet står i fokus i en stor debatt i Ålesund angående byens utvikling og ekspansjon mot sør. Reguleringsplan ble vedtatt 23. april 2009, men ordfører Bjørn Tømmerdal og flertallet i bystyret, har møtt sterk kritikk for ikke å utlyse en helhetlig arkitektkonkurranse for området, noe som Stiftelsen Kjell Holm har tatt på seg å delfinansiere.

Habilitet[rediger | rediger kilde]

Det har vært stilt spørsmål om habilitet rundt vedtaket, og en lovlighetsgranskning har vært forsøkt gjennomført, men denne er blitt avvist på grunn av formalfeil. En innbyggeraksjon er derimot igangsatt, og det er stor oppslutning rundt underskriftsaksjoner for å få endret vedtaket.

Arkitektkonkurranse ?[rediger | rediger kilde]

Ordfører Bjørn Tømmerdal har imidlertid hardnakket forsvart vedtaket og avvist alle prosesser for å omgjøre vedtaket. Etter et brev fra Albert Aarøe, daglig leder i utviklingsselskapet Keiser Wilhelm Kvartalet AS, en aktør som er pådriver for utbygging, har imidlertid ordfører Bjørn Tømmerdal likevel snudd i saken, og imøtekommet næringslivsinteressers ønske om en endring av selve arealplanen i tilknytning til en mer helhetlig arkitektkonkurranse.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]