Stoneflower

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Nåværende medlemmer fra venstre: Svenn Huneide, Geir Johnny Huneide, John Masaki, Tom Sennerud

Stoneflower er et norsk rockeband med base i Oslo, startet av Tom Sennerud, Frode Henriksen og Jon Johannessen i 1996.

Nåværende medlemmer er:

John Masaki - Vokal

Svenn Huneide - Bass, Vokal

Tom Sennerud - Gitar, Tangenter, Vokal

Geir Johnny Huneide - Trommer


Biografi:


Tom Sennerud, Frode Henriksen og Jon Johannessen bestemte seg for å starte sit eget band etter de hadde spilt inn to skiver med Diesel Dahl og like etter fikk de med seg Svenn Huneide på bass. På den første skiven "Crack A Little Smile" hyrte de inn Steinar Krokstad (Stage Dolls) på trommer og Dag Bårdstu på tangenter.


Den første singelen "Sign On" kom ut i 1999 og albumet "Crack A Little Smile" ble sluppet i 2003 av et mindre plateselskap kalt Storyteller Records. Med god hjelp fra AOR Heaven fikk de promotert skiven over stort sett hele verden og den fikk fans overalt fra Brasil til Japan. Johannesen forlot bandet i 2005 og de tre resterende medlemmene startet innspillingen av album nummer to.


Bandet hadde nesten gjort ferdig hele albumet da vokalist Frode Henriksen måtte flytte til en annen landsdel og prosjektet ble lagt på is. Tom følte at låtene var for gode til å gi slipp på så han mikset ferdig platen på egen hånd og publiserte den i 2014 under sitt eget plateselskap Late Night Music.

Stoneflowers andre album "Destination Anywhere" høstet svært gode kritikker og Sweden Rock Magazine kåret det til "AOR Album Of The Year".

Skiven ble solgt og distribuert igjennom AOR Heaven. Tom og Svenn bestemte seg for å puste liv i bandet igjen og begynte å lete etter en ny vokalist.


De begynte å skrive låter og spille inn demoer og møtte tilfeldigvis på vokalist John Masaki som på det tidspunktet jobbet som syngende servitør og dubbet tegneserier i Tom sitt studio. De leide han først inn som sessionsanger for å legge noe demovokal, men det fungerte rett og slett så bra at de bestemte seg for å ta han inn i bandet som et fullverdig medlem i stedet. De fikk hjelp av Per Hillestad (Lava, Aha) på trommer til å spille inn den første låten, men de fant ut at de også ville ha en fast trommis i bandet. Valget falt på Geir Johnny Huneide som tilfeldigvis er Svenns bror. Med unntak av et lite bidrag fra Steinar Krokstad er resten av trommene på den tredje skiven spilt inn av Geir Johnny.


Albumet "Finally" ble ferdig innspilt i desember 2019 og har releasedato 15. mai 2020 via plateselskapet AOR Heaven. Finally er i hovedsak spilt inn i Toms studio Late Night Music og noen av trommene er spilt inn i Stable Studio hos multimusiker Leif Johansen (21 Guns, Phenomena, Aha)


Gjesteartister på Finally er:

Per Hillestad (Lava, Marius Müller, Aha) - Trommer

Tommy Denander (Paul Stanley, Alice Cooper, Steve Walsh, Fergie Fredriksen) - Gitar

Bjørn Ole Rasch (Secret Garden) - Mini Moog

Gunnar Westlie (Da vinci, Road) - Gitar