Sogeti

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Sogeti
Etablert1967
Eier(e)Capgemini
LandSverige
Grunnlegger(e)Serge Kampf
Nettstedwww.fr.sogeti.com

Sogeti er et fransk it-selskap, som er en del av Capgemini-konsernet. Selskapet har 20 000 ansatte i 14 land, hvorav ca. 1 100 jobber i Norden. Hovedkontoret i Norge ligger i Oslo og administrerende direktør for Sogeti Norge AS er Morten Løvstad.

Navnet[rediger | rediger kilde]

Navnet Sogeti kommer fra Frankrike og er det opprinnelige navnet for hele Capgemini-konsernet som ble grunnlagt av Serge Kampf i 1967. Sogeti er en forkortelse for SOciété pour la Gestion de l’Entreprise et le Traitement de l’Information (fritt oversatt: en virksomhet som tilbyr tjenester for ledelse av virksomheter og informasjonsbehandling).

Historie[rediger | rediger kilde]

Fram til 1992 bar Capgemini-konsernets svenske selskap navnet Cap Gemini Sogeti. Deretter endret det navn til Cap Programator som igjen ble endret til Cap Gemini og Cap Gemini Ernst & Young. I 2002 grunnla Capgemini-konsernet datterselskapet Sogeti i seks land. Sogeti Norge AS ble dannet 15. juni 2007. Selskapene innen Sogeti-konsernet er heleide datterselskap til Cap Gemini S.A., som er notert på børsen i Paris .

Sogetis internasjonale forskningsinstitutt ViNT (Vision – Inspiration – Navigation – Trends) ble grunnlagt av Sogeti Nederland i 1993 og finnes idag i Washington, Stockholm og Amsterdam. ViNTs forskningsagenda styres av et "Board of Recommendation" der medlemmene er IT-sjefer i internasjonale selskaper. Forskningen har blitt publisert i ulike bøker hvorav de fleste er utgitt på flere språk.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]