Showgirls

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Denne artikkelen handler om filmen Showgirls, for danserne/artistene, se showgirl.
Showgirls
orig. Showgirls
Generell informasjon
Utgivelsesår22. september 1995 (USA)
Lengde128 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiPaul Verhoeven
ProdusentLynn Ehrensperger
Charles Evans
Mario Kassar
Alan Marshall
ManusforfatterJoe Eszterhas
Foran kamera
MedvirkendeElizabeth Berkley
Kyle MacLachlan
Gina Gershon
Annen informasjon
Budsjett$45,000,000 (ca)
Prod.selskapMGM/UA Distribution Co.
Eksterne lenker

Showgirls er en film fra 1995, regissert av Paul Verhoeven. Den handler om «Nomi» som kommer til Las Vegas, og klatrer den sosiale stigen fra stripper til showgirl. Filmstudioet og skuespillerne hadde store forhåpninger til filmen, men den ble en fiasko i kinosalene rundt om i verden, og fikk generelt dårlige kritikker. Den inneholder store mengder sex og nakenhet, og det ble slått stort opp at den var den første filmen med 17-årsgrense i USA som hadde en så stor lansering på de fleste normale kinoene.

Sitatlinje: Leave your inhibitions at the door. The show is about to begin.

Handling[rediger | rediger kilde]

Den sexy og mystiske Nomi (Elizabeth Berkley) haiker til Las Vegas, men alt hun eier blir stjålet av sjåføren. Mens Nomi kaster opp ved siden av en annen bil, kommer bilens eier, Molly, bort til henne. Etter å ha snakket sammen, og Nomi har avslørt at hun ikke har noen familie, tar Molly seg av henne, og hjelper henne med å få jobb som stripper på Cheetah Club. En kveld blir Nomi med Molly bak scenen på Goddess, et show på Stardust Resort & Casino i Las Vegas, der Molly har ansvaret for kostymene. Nomi møter Cristal Conners (Gina Gershon), den sære stjernen i showet. Da Nomi forteller Cristal at hun også er en danser, sier Cristal at det Nomi gjør kan sammenlignes med prostitusjon.

Den neste kvelden besøker Cristal Cheetah Club sammen med kjæreste Zach (Kyle MacLachlan), der de betaler Nomi 500 $ for en lap dance. Det viser seg at Cristal er biseksuell, og Nomi vil ikke danse for henne da hun er redd for at det vil bevise at det hun gjør faktisk kan sammenlignes med prostitusjon. Nomi oppdager senere at Cristal har arrangert en audition til henne på Goddess. Da Nomi må ta av seg BH-en sin på auditionen, blir hun opprørt, selv om hun vet at det er en audition til et toppløst show. Da Nomi får jobben, slutter hun som stripper. Snart flørter hun med Zach, og etter hvert blir Cristal så sjalu at hun dytter Nomi ned en trapp, og påfører henne så mye skade at hun ender på sykehus. Til slutt ender Zach og Nomi opp sammen likevel, og Nomi tar over hovedrollen i showet etter Cristal.

På premierefesten blir imidlertid Molly brutalt voldtatt av den berømte musikeren Andrew Carver, og hans to sikkerhetsvakter. Da Nomi konfronterer Zach om hendelsen, sier han at de vil gi Molly litt penger til å «åpne en liten kjolebutikk», og dermed holde kjeft. Det viktigste er at den høyprofilerte kjendisen ikke får problemer. Zach forteller siden at han har oppdaget Nomis fortid som prostituert, og at hun har vært arrestert flere ganger. Nomi, som blir redd, rømmer fra Las Vegas til Los Angeles.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

(en) Wikiquote: Showgirls – sitater