Sala de les Cent Columnes

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Sala de les Cent Columnes sett utenfra, med benken av Josep Maria Jujol langs kanten
Innsida av Sala de les Cent Columnes

Sala de les Cent Columnes (katalansk for De hundre søylers sal) er et stort rom støtta opp av søyler i Parc Güell i Barcelona. Stedet var planlagt å bli en markedsplass, men den ble ikke gjort ferdig. Arktitekten bak det hele var Antoni Gaudí. Rommet ligger like ved parkens hovedinngang, rett bak den populære fontena Font del Drac.

Søylene er stilt opp på en slik måte at det minner om såkalt dorisk søyleorden. I taket er det festa flere store medaljonger som er dekorert med porselen. På oversida av taket er det en stor plass, med en lang benk av porselen langs kanten. Denne benken er lagd av Gaudís lærling Josep Maria Jujol.