S.O.S. bergingsbåt

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
S.O.S. bergingsbåt
orig. Remorques
Generell informasjon
Utgivelsesår1941
Prod.landFrankrikes flagg Frankrike
Lengde81 min.
Språkfransk
Bak kamera
RegiJean Grémillon
ManusforfatterJacques Prévert
André Cayatte
MusikkAlexis Roland-Manuel
SjeffotografArmand Thirard
KlippYvonne Martin
Eksterne lenker

S.O.S. bergingsbåt [1], (originaltittel: Remorques) er et fransk drama fra 1941 regissert av Jean Grémillon, og med manus av Jacques Prévert og André Cayatte etter en roman av Roger Vercel.

Handling[rediger | rediger kilde]

André Laurent er den dedikerte kapteinen på en taubåt kalt Cyclone. Hans oppgave er å berge fartøyer i nød, før konkurrentene hans rekker å gjøre det. Men hans kone Yvonne er lei av at ektemannen hennes hele tiden er bortreist, og hun ønsker at André skal tilbringe mye mer tid sammen med henne. En dag blir André kalt ut for å redde et stort lasteskip under en voldsom stor. Han tar med seg mesteparten av deres mannskap, inkludert kapteinens kone, om bord på sitt eget fartøy - før han begynner å slepe lasteskipet mot en havn.

Men kapteinen på lasteskipet velger å plutselig kutte slepe-tauet for å slippe å betale for redningen. André returnerer til havnet med mannskapet deres. Men kona til lasteskip-kapteinen nekter å gå tilbake til ektemannen sin. Hun tar i stedet inn ved et hotell, hvor André snart tar kontakt for å forsikre seg om at hun har det bra. Det viser seg at kvinnen heter Catherine, og de blir snart mer og mer interessert i hverandre. Etter hvert som Yvonne blir stadig mer krevende, blir utsiktene til å besøke Catherine enda mer tiltalende for André.

Etter hvert forsømmer André både sin kone, og sitt arbeid. Men etter hvert blir det avslørt at Yvonnes obsessive oppførsel, skyldes at hun faktisk er dødelig syk. Catherine pakker raskt eiendelen sine, og forlater deretter byen deres. Men Yvonne dør kort tid senere i Andrés armer. Etter å ha mistet både kjæresten sin og ektefellen sin, har André bare fartøyet sitt igjen når han velger å reise ut i en storm for å svare på et annet SOS-anrop fra et skip i havsnød.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «filmen på filmweb.no» (norsk). Besøkt 1. juni 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]