Roblox

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Roblox er et sandbox MMOG (Massive Online Multiplayer game) for barn og voksne i alderen 7 år og oppover. Registrerte brukere kan ha sin egen «eiendom» eller plass hvor man kan bygge hva som helst med klosser. Spilleren tjener TIX (tickets) når andre personer besøker denne eiendommen. En annen måte å tjene TIX på er med daglig innlogging. Mange brukere er blitt kjent når de har bygget slott, romstasjoner og militærbaser. Spillet er gratis, men har en betalt versjon som heter «Builders Club», hvor brukerne får flere eiendommer og klær til avatarene sine. Builders Club gir også spillere mulighet til å lage egne grupper. Spesielt krigsgrupper er populære. Mottoet er "ROBLOX IS A FREE ONLINE GAME!" ROBLOX er veldig populært ikke bare fra 12 år og oppover men også litt under det.

Programmer[rediger | rediger kilde]

ROBLOX består av 2 programmer. ROBLOX player og ROBLOX studio. Roblox studio gir spillerne mulighet til å skape avanserte baner med hjelp av verktøy skapt av både roblox skaperne og spillere. ROBLOX har også sitt eget programmeringsspråk kalt rblx.lua, som lar brukere gi liv til sine kreasjoner.

Registrering[rediger | rediger kilde]

Når man skal registrere seg, må man skrive inn hvor mange år man er,når man ble født, kjønn, passord og brukernavn. Email er valgfritt, men man bør skrive E-mail for å få tilgang til mest mulig.

Ingen registrering[rediger | rediger kilde]

Du kan velge å være noe som kalles "Guest". Guest er Engelsk og betyr gjest på Norsk. Når du er guest, da trenger du ikke å registrere deg. Guester har et nummer på seg. f.eks. "Guest 2564". En guest kan ikke bare hete "Guest". Hva nummerene skal vise er f.eks. hvis det er bare 1 guest på hele Roblox akkurat den gangen, da vil den guesten hete "Guest 1". Hvis det kommer en til, da vil den guesten hete "Guest 2". Gjester på roblox kan ikke skrive inn det de vil si, de må nødt til å klikke på en snakkeboble for og kunne chatte.

Historie[rediger | rediger kilde]

ROBLOX ble laget av David Baszucki og Erik Cassel i juni 2004. De skapte også firmaet Roblox Corporation, bedre kjent som Roblox CAO. Roblox ble publisert i 2005. I 2005 kunne man bare spille 1 spiller og i 2006 ble det online. 1. Desember 2006, ble spillet Crossroads laget. Crossroads ble det første spillet som noengang var laget på ROBLOX. 11. Desember 2006 fikk ROBLOX omtrent 10 000 spillere.

Plattformer[rediger | rediger kilde]

Roblox virker for PC, Mac, iOS og Android.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Roblox Roblox wiki Roblox blog-

videospillstubbDenne videospillrelaterte artikkelen er dessverre kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.