Pokémon Gold og Silver

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Pokémon Gold og Silver
Utvikler Game Freak
Utgiver Nintendo
Serie Pokémon
Plattform Game Boy Color
Utgivelse Japan21. november 1999
USA15. oktober 2000
Australia16. oktober 2000
EU6. april 2001
Sjanger Rollespill
Modus Enkeltspiller, flerspiller
Aldersgrense 3+

Pokémon Gold og Silver er de første Pokémon-spillene til Game Boy Color. Spillene foregår i Johto-regionen og den originale Kanto-regionen. Forgjengerne til spillene er Pokémon Red, Blue og Yellow, mens oppfølgeren er Pokémon Crystal.

Pokémon Gold og Pokémon Silver er oppfølgerspillene til Pokémon Red/Blue/Yellow. Denne gangen spiller du i skikkelse av gutten Gold, som skal befare seg rundt i en helt ny Pokémon-verden, Johto.

Spillene inneholder lenker til Red/Blue/Yellow i den grad at noen personer, som professor Oak, er framtredende, og du vil også høre om hendelser en annen gutt (Red) gjorde for tre år siden. Du vil også kunne reise tilbake til Kanto – regionen Red/Blue/Yellow utspiller seg i. Det er også mulig å bytte Pokémon fram og tilbake mellom Red/Blue/Yellow til Gold/Silver.

I Gold/Silver har 100 nye Pokémon blitt lagt til, samt en mengde nye angrep. Man har gjort forandringer på kjernenivå ved å introdusere to nye Pokémon-typer, Dark og Steel, samt et skille mellom Special Attack og Special Defense (som tidligere bare var kjent som Special.) På det taktiske planet er altså Pokémon Gold og Silver radikalt forandret fra Red/Blue/Yellow.

Spillet har ei innebygd klokke som deler opp spillet i morgen, dag og kveld/natt. Dette innvirker blant annet på hvilke Pokémon som dukker opp. På morgenen vil du f.eks. kunne finne flere insektstyper enn om dagen eller natten, mens natten igjen tilbyr store mengder ugler.

Morgen er fra 4:00 AM til 9:59 AM Dag fra 10:00 AM til 5:59 PM Natt fra 6:00 PM til 3:59 AM


Pokémon-spill
Red og BlueYellowGold og SilverCrystalRuby og SapphireFireRed og LeafGreenEmeraldDiamond og Pearl
StadiumStadium 2ColosseumXD: Gale of DarknessBattle Revolution
videospillstubbDenne videospillrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.