Pizzahjul

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Pizzahjul.

Et pizzahjul er et kjøkkenredskap, som brukes til å dele pizza. Det består av et håndtak og et skarpt hjul, som ofte er laget av rustfritt stål.

Bruken av et pizzahjul i stedet for en vanlig kniv unngår at løs topping på pizzaen løsner og hekter seg på kniven gjennom frem-og-tilbake-bevegelsen av en typisk kniv. Pizzahjul presser bladet sitt ned i stedet.

Variasjoner[rediger | rediger kilde]

Det er to hovedtyper av pizzahjul. Det mest vanlige er et hjul som roterer i en sirkel mens en person flytter hjulet i den ønskede retningen. Den andre typen er en stor kurvet kniv kalt mezzaluna (italiensk for «halvmåne»), som dyttes frem og tilbake for å dele opp pizzaen. Disse to typene pizzahjul kommer i mange forskjellige størrelser. Mange mennesker bruker gjerne pizzahjul til andre ting. Noen typer mezzaluna (spesielt typer med doble blader) brukes til å kutte opp for eksempel grønnsaker.StubbDenne artikkelen er dessverre kort eller mangelfull. Hvis du vet mer om emnet, kan du hjelpe Wikipedia ved å utvide den eller foreslå endringer.