Perus kvinnelandslag i fotball

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Peru
Peru
ForbundFederación Peruana de Fútbol
LandslagstrenerLizandro Barbaran
KallenavnLas biancarojas (de hvitrøde)
Hjemmedrakt
Bortedrakt
Infoboks sist oppdatert:
Ukjent

Perus kvinnelandslag i fotball representerer Peru i internasjonal fotball. Peru har vært inaktive i fotball siden november 2006, men de har likevel en poengsum som tilsvarer en 40.-plass i FIFAs verdensranking og en tredjeplass i CONMEBOL-rankingen.[1] Sist Peru var med på rankingen, da de hadde nettopp en 40.-plass sammenlagt og en 3.-plass i Sør-Amerika, var i mars 2008.

Peru fik en ilddåp i det søramerikanske mesterskapet da de deltok for første gang i 1998. De tapte hele 0-15 mot Brasil, en tangering av det største tapet i mesterskapets historie (Bolivia led samme skjebne mesterskapet før). Imidlertid tok ting seg opp for peruvianerne, som kom på andreplass i gruppen, og gikk videre til semifinalen. Der tapte de på straffespark mot Argentina. De møtte Ecuador i bronsefinalen, som de vant på straffespark. I mesterskapet i 2003 kom Peru til finalerunden, der de endte sist etter et noe overraskente tap for Colombia. Imidlertid spilte de uavgjort for andre gang mot Argentina, og tapet for Brasil var langt penere (0-3, mot Colombias 0-12).

I 2005 vant Peru de Bolivariske Lekers fotballturnering, en turnering for lag fra land som var frigjort av Simon Bolivar. Dette ekskluderte riktignok Argentina, Brasil og Chile. Det var derfor overraskende at Peru i neste Søramerikamesterskap kom nest sist i sin gruppe, bak lag som Venezuela og Paraguay. Ettersom dette var siste gangen Peru spilte, er det vanskelig å vite hva den egentlige formen til Peru er.

Perus U20-lag og U17-lag har imidlertid vært aktive i A-lagets fravær. U 20-laget har en bronse fra Søramerikamesterskapet i 2007, mens de kom sist året etter.

Referanser[rediger | rediger kilde]