Venezuelas kvinnelandslag i fotball

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Venezuela
Venezuela
ForbundFederación Venezolana de Fútbol
LandslagstrenerRolando Bello
KallenavnLa Vinotinto (rødvinen)[1]
Hjemmedrakt
Bortedrakt
Infoboks sist oppdatert:
Ukjent

Venezuelas kvinnelandslag i fotball representerer Venezuela i internasjonal fotball. Ettersom Venezuela ikke har lykkes å kvalifisere seg til VM eller De panamerikanske leker, er deres innsats som oftest begrenset til deltakelse i Sudamericano Femenino. Dette arrangeres bare hvert fjerde år, så det hender ofte at Venezuela forsvinner fra FIFA-rankingen. Per desember 2008 er Venezuela ikke med på rankingen, men poengsummen ville ha gitt dem en 84.-plass, og en nest sisteplass i CONMEBOL dersom alle lag hadde telt med.

Venezuela har deltatt i Søramerikamesterskapet siden det første, der bare to andre lag deltok. Venezuela kom riktignok sist, men det ga engang en tredjeplass. Den eneste gangen Venezuela ikke deltok var i Sudamericano Femenino 1995. I de to påfølgende mesterskapene endte Venezuela sist i sine grupper, men i 2006-mesterskapet kom Venezuela på tredjeplass i gruppen, og unngikk stygge tap, bortsett fra 1-6 mot Brasil.

Venezuelas kvinnelandslag forbedret seg samtidig som herrelandslaget, og omtrent samtidig som fotball fikk større popularitet. Venezuelansk fotball har, som i Den dominikanske republikk, lenge stått i skyggen av baseball. For kvinner har også volleyball hatt høyere prioritet lenge.

Noter[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Dette er også herrelandslagets kallenavn. For å skille, hender det at "Femenina" legges til.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]