Patristica Nordica Annuaria

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Patristica Nordica Annuaria  
Fagfelt Teologi og religionsvitenskap (150)
Fagfellevurdering Fagfellevurdert
Språk skandinavisk, engelsk
Redigert av Thomas Arentzen, Britt Dahlman, Maria Sturesson og Andreas Westergren
Om tidsskriftet
Utgiver Collegium Patristicum Lundense (Sverige)
Publikasjonshistorie 1987 - til nå
Utgivelseshyppighet 1 utgave / år
Bibliografiske data
Norsk vitenskapsnivå 1/2 stjerner1/2 stjerner
ISSN 2001-2365
Lenker

Patristica Nordica Annuaria er et akademisk nordisk tidsskrift for studiet av patristikk og tidlig kristendom. PNA er fagfellevurdert og kommer ut med ett nummer årlig. De publiserte artiklene er hovedsakelig skrevet på ett av de tre skandinaviske språkene, men engelske artikler forekommer også. Patristica Nordica Annuaria utgjør fortsettelsen av Meddelanden från Collegium Patristicum Lundense som kom ut med tjuefem årganger fra 1987 til 2010. Med sitt nye navn og en mer polert layout ble tidsskriftet utgitt for første gang i 2011.

Patristica Nordica Annuarias formål er å «spegla nordisk patristisk forskning, det vill säga forskning om kristendomens framväxt och utveckling under dess första åtta århundraden.»

Redaksjon og utgiver[rediger | rediger kilde]

Tidsskriftet utgis av det nordiske vitenskapelige selskapet Collegium Patristicum Lundense i samarbeid med Centrum för Teologi och Religionsvetenskap ved Lunds universitet. PNA har ikke én redaktør, men en redaksjon bestående av forskerne Thomas Arentzen, Britt Dahlman, Maria Sturesson og Andreas Westergren. Thomas Arentzen er PNAs ansvarlige utgiver. Tidsskriftet har forøvrig et redaksjonsråd med medlemmer fra andre nordiske land, blant andre Norge.