Nelsinho

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Nelsinho
FødtNélson Luís Kerchner
31. des. 1962[1]Rediger på Wikidata (61 år)
São Paulo
BeskjeftigelseFotballspiller Rediger på Wikidata
NasjonalitetBrasil
Høyde178 centimeter
PosisjonVenstreback
Landslag
År Lag Kamper (mål)
1987–1990 Brasil

Nélson Luís Kerchner (født 31. desember 1962 i São Paulo i Brasil), kjent som Nelsinho, er en brasiliansk tidligere fotballspiller.

Nelsinho avanserte gjennom ungdomsavdelingen til São Paulo til sin seniordebut for klubben 12. september 1979. Han etablerte seg på laget som en angrepsvillig venstre-back. Under Carlos Alberto Silvas landslagsledelse etablerte han seg i 1987 på landslaget, og var del av Brasils lag under Copa América i 1987. Under Silvas etterfølger Sebastião Lazaronis landslagsledelse var Nelsinho lite involvert. Mens Nelsinho tilbragte en lengre periode på utlån til Flamengo, hentet den nyansatte landslagstreneren Paulo Roberto Falcão ham tilbake på landslaget i sitt første landslagsuttak for en vennskapskamp mot Spania i september 1990. Kampen mot spanjolene ble Nelsinhos siste iført Brasils landslagsdrakt.

Mens Nelsinho var på utlån til Flamengo pådro han seg en alvorlig ankelskade i en kamp mot São Paulo i 1991 som satte ham tilbake som spiller. Nelsinho returnerte til São Paulo for å lege skaden, og spilte så videre for klubben fram til han ble solgt til Corinthians i 1992. Etter én sesong hos Corinthians spilte han tre sesonger i japansk fotball for Kashiwa Reysol før han la fotballstøvlene på hylla.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ transfermarkt.com, Transfermarkt spiller-ID 181699, oppført som Nelsinho[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]