Neale Donald Walsch

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Neale Donald Walsch
Født10. sep. 1943[1][2]Rediger på Wikidata (80 år)
Milwaukee
BeskjeftigelseSkribent, påstått synsk, radiovert, romanforfatter Rediger på Wikidata
NasjonalitetUSA

Neale Donald Walsch (født 10. september 1943 i Milwaukee i Wisconsin) er en amerikansk forfatter av de tre bøkene i serien Himmelske samtaler (Conversations with God). Han er også skuespiller og manusforfatter.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Walsch ble født i Milwaukee i Wisconsin og vokste opp i en romersk-katolsk familie som oppmuntret hans åndelige søken. I mange år studerte han sammenlignende teologi. Neale hevder at bøkene hans ikke er kanaliserte, men at de er inspirert av Gud og at de kan føre til en forståelse ut ifra et moderne perspektiv. Guden i bøkene hans, for eksempel, forteller at «det er ingen ting man er nødt til å gjøre». Walsch sin visjon er en utvidelse og forening av alle de nåværende teologiene og å gjøre dem mer relevant for våre dager og vår tid. Han dannet Humanity's Team, en åndelig bevegelse hvis formål er å kommunisere og iverksette den nye åndeligheten, spesielt at vi alle er ett med livet i en delt global værenstilstand. Denne tilstanden kan oppleves, som Walsch uttrykker det, ved å hjelpe andre mennesker: «Den raskeste måten å anvende noe i livet ditt er å hjelpe andre til å bruke det… Den raskeste veien å bruke visdommen som bor i sjelen din er å hjelpe noen andre… Fordi vi er alle ett.» Walsch har ni barn og bor i Oregon sammen med kona, poeten Em Claire.

Karriere[rediger | rediger kilde]

Før Walsch begynte å skrive Himmelske samtaler-serien, jobbet han vekselsvis som programdirektør i radio, avisredaktør, markedsfører og i PR-bransjen. Tidlig på 1990-tallet led han en serie med knusende slag, noe som gjorde at han mista alt han eide, ekteskapet røk, og havnet i en bilulykke hvor han brakk nakken.[trenger referanse] Under restitusjonen, alene og arbeidsledig, ble han tvunget til å bo et telt i Jackson Hot Springs, like utenfor Ashland i Oregon, samlet på og resirkulerte aluminiumsbokser for å spise. På den tiden tenkte han at livet gikk mot slutten. Motløs begynte Walsch å skrive om veien ut av hjemløshet og figurerte en periode som talkshow-vert.

Hans første bok, Himmelske samtaler, kom ut i 1995 og ble en internasjonal bestselger. Den ble liggende på The New York Times' bestselgerliste i 135 uker. Han har skrevet og gitt ut 28 bøker og arbeidene hans har blitt oversatt til 37 språk. Walsch hadde vært gjennom en serie livskriser før han opplevde å motta et budskap fra Gud. Walsch besøkte Norge første gang i 1999. Deretter i 2004 og 2009[3], hvor han holdt en rekke foredrag og et seminar/kurs. Walsch ble invitert til Norge for å holde foredrag i Bergen(oktober 2013).[4]

Gudsbildet i bøkene kan karakteriseres som panenteistisk. Den Gud som kommer til uttrykk i hans bøker er «en god og klok kamerat. Budskapet som formidles ligger tett på det som ellers kommer til uttrykk i New Age: Mennesket sies å ha et uendelig ubrukt potensial; det er følelser og intuisjon som er beste vei til kunnskap om det åndelige; menneskenes bevissthet har uante krefter som blant annet gjør at det er de selv som skaper virkeligheten, men de har glemt at de besitter denne evnen, og at de egentlig er en del av det guddommelige.».[5]

En film basert på bøkene hadde premiere i 2006.[6]Walsch selv blir spilt av Henry Czerny i denne filmen.

Utgivelser[rediger | rediger kilde]

  • Himmelske samtaler: En uvanlig dialog Bok 1(1995)
  • Himmelske samtaler: Dialogen fortsetter Bok 2(1997)
  • Himmelske samtaler: Dialogen avsluttes Bok 3(1998)
  • Vennskap med Gud: En uvanlig dialog(1999)
  • Samhørighet med Gud: En uvanlig dialog(2000)
  • De nye åpenbaringene: En samtale med Gud(2002)
  • Morgendagens Gud: Vår største åndelige utfordring(2004)
  • Hjemme hos Gud: Et fantastisk kjærlighetsbudskap i en siste samtale med Gud(2007)
  • Himmelske samtaler med menneskeheten - stormen før stillheten(2012)

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Discogs, Discogs artist-ID 1042517, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ Internet Speculative Fiction Database, ISFDB forfatter-ID 33488, besøkt 9. oktober 2017[Hentet fra Wikidata]
  3. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 6. november 2013. Besøkt 13. oktober 2013. 
  4. ^ «Arkivert kopi». Arkivert fra originalen 10. januar 2014. Besøkt 13. oktober 2013. 
  5. ^ Sitat fra Mehren & Skys innledning i antologien New Age, 2007. Et utdrag fra Himmelske samtaler inngår i denne antologien.
  6. ^ imdb

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]