Motivasjon – Mestring – Muligheter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Motivasjon – Mestring – Muligheter er historiens første stortingsmelding om ungdomsskolen. Den ble lagt fram for Stortinget av kunnskapsminister Kristin Halvorsen 29. april 2011, over 40 år etter at ungdomsskolen ble innført.[1]

Meldingen inneholder grundige vurderinger av de viktigste utfordringene på ungdomstrinnet og regjeringens konkrete forslag til hvordan ungdomsskolen skal fornyes.

Stortinget.no[1]

Innspill[rediger | rediger kilde]

Kunnskapsdepartementet har fått mange innspill til stortingsmeldingen. Elevorganisasjonen sendte blant annet et åpent brev til Kunnskapsdepartementet med et forslag om større valgfrihet på ungdomsskolen. Det konkrete forslaget gikk ut på at elevene selv skal kunne velge fordypningstema i fagene matte, norsk, engelsk, samfunnsfag og naturfag. Elevorganisasjonen foreslår at elevene skal bruke én fjerdedel av timene i faget på å jobbe med sitt fordypningstema. «Vi tror økt valgfrihet vil gi elevene økt følelse av mestring. Vi håper også at denne måten å fordype seg på vil gi lærerne økt handlingsfrihet. Det er en mulighet for dem til å eksperimentere med arbeidsmetoder», sa Andreas Borud, påtroppende leder i Elevorganisasjonen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]