Mindekirken

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Mindekirken
OmrådeMinneapolis
Beliggenhet
Kart
Mindekirken
44°57′43″N 93°15′36″V

Mindekirken eller The Norwegian Lutheran Memorial Church of Minneapolis er en luthersk kirke i Minneapolis. Den er den ene av to kirker i USA med norsk bakgrunn hvor det fortsatt blir avholdt gudstjenester på norsk. Den andre er Minnekirken i Chicago, Illinois. Kong Harald er kirkens høye beskytter.

Historie[rediger | rediger kilde]

Mindekirkens menighet ble grunnlagt i 1922 av den evangelisk-lutherske kirke som et svar på den raske tilbakegangen i bruk av norsk som hadde vært i utstrakt bruk i de mange norsk-amerikanske menigheter i det norskættede USA.

Byggingen av kirken kom istand etter at det i 1925 ble arrangert en minnemarkering for emigrantskipet «Restauration» i Saint Paul, Minnesota. Mindekirken ble innviet 4. mai 1930.

Kirken har ved flere anledninger hatt besøk av den norske kongefamilien. Kong Olav V besøkte kirken 4. november 1975.

Målsetninger[rediger | rediger kilde]

Mindekirkens målsetning er: Å virke som et åndelig senter for den skandinavisk-amerikanske befolkning, holde Gudstjenester både på norsk og engelsk. Å være varm og inkluderende for besøkende og menighetens medlemmer. et sted hvor folk kan komme sammen på tvers av alder og kulturell bakgrunn. Å oppmuntre til aktiviteter, slike som Leiv Eriksson International Festival, Syttende mai feiringer, konserter. selskapelige sammenkomster og språundervisning..[trenger referanse]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]