Militærpolitiet (Russland)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Offisielt merke, 2013

Militærpolitiet i Russland (russisk: Военная полиция России, Voennaya politsiya eller VP) er den uniformerte politistyrken innen de De russiske Væpnede Styrker. Styrken er underlagt Hoveddirektoratet for militærpolitiet (russisk: Главное управление военной полиции Минобороны РФ), og er en del av Det russiske Forsvarsdepartementet.

Struktur[rediger | rediger kilde]

Det russiske militærpolitiet er organisert med den sentrale staben og regional forvaltning.

'Regionale organer' (russisk: Региональные органы)

Hver russisk militær garnison har sin egen liten stab, (militærommandantur) som er ansvarlig for håndhevelse av lov og orden blant tjenestemenn i garnisonen, samt for sikkerhet og beskyttelse av militære installasjoner og militært personell fra både militære og kriminelle trusler.

Russisk militærepoliti på Khmeimim Air Base i Syria, 2017

Russlands president undertegnet loven om militærpolitiet i februar 2014 for å styrke det militær-juridiske rammeverket.[1] Det russiske militærpolitiet var deployert til Syria i desember 2016 og februar 2017 for å hjelpe den syriske regjeringen til å opprettholde lov og orden i Aleppo og beskytte russisk militært personell.[2][3] Fire bataljoner fra det russiske militærpolitiet var der for å utføre oppgaver i de syriske de-eskaleringssoner som ble opprettet 26. juli 2017.[4]

Referanser[rediger | rediger kilde]