Marius Christiansen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Marius Christiansen
Født15. sep. 1981[1]Rediger på Wikidata (42 år)
BeskjeftigelseFilmmusikkomponist Rediger på Wikidata
NasjonalitetNorge
Musikalsk karriere
IMDbIMDb

Marius Christiansen (født 15. september 1981) er en norsk filmkomponist, låtskriver, musikkprodusent og multiinstrumentalist fra Kristiansand. Han startet karrieren med å komponere musikken til TV-serien Ran (2005) og spillefilmen Sønner (2006). Siden den gang har han arbeidet på både nasjonale og internasjonale produksjoner, både med film, TV-serier, teater og radioteater.

Han komponerte blant annet musikken til novellefilmen Himmelen bak huset og til TV-komedien Schmokk, som hadde premiere på NRK1 i 2011. Seriens tittellåt Hold Me synges av Silje Kåfjord, som hadde den med på sitt debutalbum som Marius Christiansen produserte. Han har laget musikk til Valkyrien (TV-serie), til den internasjonale dokumentarfilmen The Cocolate War, barnefilmen Ella Bella Bingo (Elleville Elfrid) og TV-serien Etterglød mm.

Biografi[rediger | rediger kilde]

Christiansen skrev musikk til TV-serien Ran som ble vist på norsk TV i 2005. I 2011 skrev han musikk til kortfilmen Himmelen bak huset, som vant hovedprisen under Chicago International Childrens’ Film Festival[2] samme året. Videre lagde han musikken til NRK-serien Schmokk som gikk på norsk fjernsyn i 2011 og samarbeidet med statskanalen fortsatte med dramaserien Hjem som hadde premiere høsten 2012.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ ČSFD, ČSFD person-ID 276728[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ «Hovedpris og Oscar-race for norsk kortfilm». Norsk filminstitutt. 31. oktober 2011. Besøkt 29. oktober 2012. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]