Margin Call

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Margin Call
Nasjonalitet USA
Språk Engelsk
Sjanger Drama
Thriller
Regissør J.C. Chandor
Manus J.C. Chandor
Produsent Robert Ogden Barnum
Michael Benaroya
Neal Dodson
Joe Jenckes
Corey Moosa
Zachary Quinto
Medvirkende Kevin Spacey
Paul Bettany
Jeremy Irons
Zachary Quinto
Penn Badgley
Simon Baker
Mary McDonnell
Demi Moore
Stanley Tucci
Musikk Nathan Larson
Sjeffotograf Frank G. DeMarco
Klipp Pete Beaudreau
Filmselskap Before The Door Pictures
Benaroya Pictures
Utgitt 2011
Filmformat 1,85:1
Lengde 107 min

Margin Call er en amerikansk indie-dramafilm fra 2011. Filmen er skrevet og regissert av J.C. Chandor, og har Kevin Spacey, Paul Bettany, Jeremy Irons og Zachary Quinto i noen av hovedrollene.

Filmen er sterkt basert på finanskrisen som oppstod i 2007, selv om selve karakterene er fiksjonelle. Den følger en håndfull personer i en avdeling på Wall Street i løpet av de mest kritiske timene, mens de desperat prøver å klamre seg til jobbene sine. Noen har i tillegg en visjon om å få kloret til seg mest mulig penger før tidene blir ugjenkallelig tøffere, mens andre begynner å fundere over livene sine, hvor mye penger egentlig er verdt og hvor mye arbeidet de gjør betyr for dem.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

Trivia[rediger | rediger kilde]

  • Ben Kingsley ble tilbudt rollen som John Tuld, men kunne ikke stille opp grunnet andre prosjekter. Billy Crudup og Tim Robbins var interesserte i å spille en rolle, men hadde også andre prosjekter som gjorde at de ble utilgjengelige.
  • Carla Gugino skulle opprinnelig ha spilt Sarah Robertson, men måtte trekke seg i siste øyeblikk. Demi Moore var ledig og ble hentet inn på kort varsel.
  • Regissør og manusforfatter J.C. Chandor hevdet at han skrev manuset på bare fire dager, til tross for at han hadde tenkt på den i halvannet år. Han skrev manuset mellom jobbintervjuer han måtte gå på.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]