Mademoiselle Pigalle

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Mademoiselle Pigalle
orig. Cette sacrée gamine
Generell informasjon
GenreFilmkomedie[1]
Utgivelsesår1956
NasjonalitetFrankrike
Lengde86 min.[2]
SpråkFransk
Bak kamera
RegiMichel Boisrond[1] Rediger dette på Wikidata
ManusMichel Boisrond, Roger Vadim Rediger dette på Wikidata
MusikkHenri Crolla Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeBrigitte Bardot, Jean Bretonnière, Françoise Fabian, Bernard Lancret, Darry Cowl, Guy Henry, Jacques Marin, Jean Lefebvre, Jean Poiret, Lucien Raimbourg, Madeleine Lambert, Marcel Charvey, Mario David, Max Dalban, Michel Serrault, Misja Auer, Raymond Bussières, Renée Gardès, Robert Rollis, Guy-Henry, Dany Cintra Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Distributør(er)Titanus
Premiere(r)1956
Eksterne lenker

Mademoiselle Pigalle (originaltittel: Cette sacrée gamine) er en fransk spillefilm fra 1956 regissert med Brigitte Bardot i hovedrollene.

Handling[rediger | rediger kilde]

Den kjekke kabaret-underholderen Jean Clery er forlovet med psykiateren sin, Lili. Han underholder ved en nattklubb eid av Paul Latour, som blir brukt som front for en kriminell gjeng. Paul får skylden for dette, og bestemmer seg for å reise til Sveits for å finne ut hvem som egentlig står bak dette. Han har en datter, Brigitte, som går på skolen og tror han er skipsbygger. Paul ber Jean om å hente Brigitte fra skolen, og passe på henne i noen dager slik at hun ikke kan få problemer med politiets etterforskning.

Jean later som han er onkelen til Brigitte, og tar henne med til leiligheten hans. Men Brigitte forårsaker kaos, opprører Jeans butler, starter en brann, blir arrestert og havner i fengsel, og forårsaker problemer i Jeans forlovelse med Lili. Men etter hvert blir Brigitte og Jean forelsket, og de virkelige kjeltringene blir oppdaget.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b http://www.imdb.com/title/tt0049063/; besøksdato: 8. april 2016.
  2. ^ (på en) Internet Movie Database, IMDb-ID tt0049063, Wikidata Q37312, https://www.imdb.com/ 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]