Lyngdal Skytterlag

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Lyngdal skytterlag tilhører organisasjonen Det Frivillige Skyttervesen som har som formål "å fremme god våpenkultur og praktiske skyteferdigheter, samt sikre tilgang til en desentralisert skytebane-struktur, til nytte for Forsvaret og samfunnet for øvrig". Det Frivillige Skyttervesen arrangerer Landsskytterstevnet som er årets høydepunkt for skytterlagene i Norge.

Lyngdal Skytterlag ble stiftet i 1884. Stifter og første skytterlagsleder var J. C. Schjødt. Det startet med 28 medlemmer og ingen våpen. Året etter var det 30 medlemmer og 15 rifler. I perioden 2010 - 2021 er det mer enn 150 medlemmer og ca. 20 aktive skyttere som deltar på konkurranser og med Landsskytterstevnet som høydepunkt hvert år. Lyngdal skytterlag arrangerer flere treninger ukentlig for både barn/ungdom og voksne. I tillegg arrangeres det skyting til storviltprøven for jegere. Lyngdal Skytterlag har innendørsbane 15m med elektronisk anvisning i Lyngdalshallen og eget utendørsanlegg på Skrumoen med 100m bane og 200m bane, begge med elektronisk anvisning.

Skytteren Odd Arne Brekne er den mest meriterte skytteren i Lyngdal, han har blant annet 2 skytterprins titler fra Landsskytterstevnet i 2008 og 2010, 2 ganger deltatt i OL og flere titler med det Militære landslaget i skyting.

Lyngdal skytterlag driftes og vedlikeholdes av lagets medlemmer på dugnad. Lyngdal skytterlag er også en av fire partnere Dyrskuet i Lyngdal, som også er drevet på dugnad av medlemmene.

Mer informasjon om Lyngdal Skytterlag finnes på Lyngdal skytterlag - dfs.no.