Livbanen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Livbanen/Fosseparken
Fra skateparken, 2022.
LandNorge
Kart
Livbanen
60°09′54″N 10°15′34″Ø

Livbanen/Fosseparken er en tidligere idrettsplass i Hønefoss som i 2022 gjort om til aktivitetspark. Fosseparken har skatebane, en fullverdig basketballbane, pump track (sykkelbane), petanquebane og områder for piknik og rekreasjon.

Området ligger i Hønefoss sentrum, mellom Kongens gate, Kong Rings gate og Stangs gate, og utgjør sammen med Hønefoss barnehage vestdelen av Søndre park.[1]

Historie[rediger | rediger kilde]

Livbanen ble anlagt i 1911, og ble da brukt til både fotball, skøyter og friidrett.[2] Navnet kommer av at den ble brukt av Idrettsforeningen Liv, som i dag er Hønefoss ballklubb. Før banen ble anlagt var dette en løkke, som ble kjøpt av Selskabet for Hønefoss Bys Vel og gitt til IF Liv, som lagde idrettsbane her.[3]

I 1935 ble Ringerikes Varemesse arrangert på Livbanen.

Den 18. juni 2022 åpnet Ringerike kommune, sammen med Ringerike Rullebrettklubb (stiftet i april 2021), en aktivitetspark på Livbanen. Denne parken heter Fosseparken, og har utgangspunkt i et forprosjekt utarbeidet av Tom Erik Bakkely Aasheim. Parken er finansiert gjennom Ringerike kommune, spillemidler og en stor pengegave til Ringerike Rullebrettklubb fra Skue Sparebank Hønefoss. Parken kostet rundt 18 millioner kroner, og det tok rundt 9 måneder fra det ble vedtatt i Ringerike kommunestyre at parken skulle bygges, til den sto klar i 2022. Entreprenør var Betongpark AS.

Det ble arrangert en stor åpningsfest den 18. juni 2022. Parken ble offisielt åpnet ved snorklipping utført av ordfører Kirsten Orebråten og initiativtaker til stiftelsen av Ringerike Rullebrettklubb, Lasse Nilsen.

Bilder[rediger | rediger kilde]

Fosseparken Skatepark.
Livbanen i 2013.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]