Liste over trikkesystemer i Sveits

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Dette er en liste over trikkesystemer i Sveits. Den inkluder eksisterende og avsluttede trikker, men ikke fremtidige.

Trikker[rediger | rediger kilde]

Trikk i en sving i Basel.
Bybane i Genève.
Trikk i Lausanne ved Bourdonnette
Bybane på vei mot Hirzenbach i Zürich.
Combino-trikk ved Helvetiaplatz i Bern.
Trikk som stopper ved St. Gallen Nebenbahnhof.
Trikkeholdeplass i byen Muri.
Sted System Fremdrift Dato (Fra) Dato (Til) Referanser
Basel* Basler Verkehrsbetriebe Elektrisk 6. mai 1892   [1]
Baselland Transport Damp 4. oktober 1887 2. juni 1905 [1]
Elektrisk 6. oktober 1902   [1]
Bern* Stadtische Verkehrsbetriebe Bern Trykkok 1. oktober 1890 15. november 1901 [1]
Damp 17. mai 1894 6. februar 1902 [1]
Elektrisk 1. juli 1902   [1]
Bex Bex-Bévieux Elektrisk 10. september 1898 14. juni 2002 [1]
Biel/Bienne Tramway de Bienne Hestedrift 18 August 1877 30. desember 1902 [1]
Elektrisk 31. desember 1902 9. desember 1948 [1]
Clarens Clarens-Chailly-Blonay Elektrisk 23. november 1911 31. desember 1955 [1]
La Chaux de Fonds Tramway de La Chaux de Fonds Elektrisk 1. februar 1897 15. juni 1950 [1]
Fribourg Tramways de Fribourg Elektrisk 28. juli 1897 31 March 1965 [1]
Geneva* Transports Publics Genevois Hestedrift 19. juni 1862 21. februar 1902 [1]
Damp 20. juli 1877 2. februar 1902 [1]
Elektrisk 22. september 1894   [1]
Lausanne* Tramways Lausannois Elektrisk 1. september 1896 6. februar 1964 [1]
Tramway du Sud-Ouest Lausannois Elektrisk 2. juni 1991   [1]
Locarno Tramvie di Locarno Elektrisk 3. juli 1908 30. april 1960 [1]
Lugano Azienda comunale del traffico Lugano Elektrisk 1. juni 1896 17. desember 1959 [1]
Lugano-Cadro-Dino (part) Elektrisk 27. juni 1911 31. desember 1964 [1]
Luzern Verkehrsbetriebe Luzern Elektrisk 8. desember 1899 11. november 1961 [1]
Martigny Trikken i Martigny-Bourg Elektrisk 24. oktober 1906 31. desember 1956 [1]
Meiringen Meiringen-Reichenbach-Aareschlucht Elektrisk 24 August 1912 16. september 1956 [1]
Mendrisio Tram Elettrici Mendrisiensi Elektrisk 19. mai 1910 31. desember 1950 [1]
Montreux Vevey-Montreux-Chillon-Villeneuve Elektrisk 6. juni 1888 19. februar 1958 [1]
Mürren Rollbahn Mürren Hestedrift 10. juli 1894 31. desember 1945 [1]
Neuchâtel* Trikken i Neuchâtel Damp 16. desember 1892 24. desember 1902 [1]
Hestedrift 22. desember 1894 15. juli 1897 [1]
Elektrisk 16. mai 1897   [1]
St Gallen Verkehrsbetriebe St Gallen Elektrisk 20. mai 1897 1. oktober 1957 [1]
St Moritz Strassenbahn St Moritz Elektrisk 5. juli 1896 18. september 1932 [1]
Schaffhausen Verkehrsbetriebe der Stadt Schaffhausen Elektrisk 11. mai 1901 23. september 1966 [1]
Schwyz Schwyzer Strassenbahn Elektrisk 6. oktober 1900 15. desember 1963 [1]
Spiez Spiezer Verbindungsbahn Elektrisk 2. august 1905 25. september 1960 [1]
Stans Strassenbahn Stanstad-Stans Elektrisk 28. august 1893 30. september 1903 [1]
Winterthur Verkerhsbetriebe Winterthur Elektrisk 30. juli 1898 2. november 1951 [1]
Zug Zuger Berg und Strassenbahn Elektrisk 20. mars 1907 11. mai 1959 [1]
Zürich* Dolder Waldhaus-Hotel Elektrisk 5. juli 1899 31. desember 1930 [1]
Verkehrsbetriebe Zürich Hestedrift 5. september 1882 4. oktober 1900 [1]
Elektrisk 8 March 1894   [1]
Stadtbahn Glattal Elektrisk 10. desember 2006    

Kilder[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z æ ø å aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak Buckley, side 23 og 24

Litteratur[rediger | rediger kilde]

  • Buckley, Richard (2000). Tramways and Light Railways of Switzerland and Austria. Light Rail Transit Association.

Se også[rediger | rediger kilde]