Liste over byer i Algerie

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Dette er en liste over byer i Algerie.

Det største sammenhengende byområde i Algerie er Alger som har 5 515 889 (1. januar 2005). Dermed befinner rundt 17% av landets befolkning seg i hovedstadsregionen.

Den følgende tabellen omfatter byene som har estimert folketall fra 10 000 innbyggere. Antallet ved folketellingene i 1987 og 1998 samt et beregnet folketall 1. januar 2005 er oppgitt. Folketallet omfatter byen uten forsteder. Tabellen er sortert etter folketall i 2005.

Byer i Algerie
Nr. By Innbyggere Provins
Transkribert arabisk Folketelling 1987 Folketelling 1998 Beregning 2005
1. Alger الجزائر 1 507 241 1 519 570 1 518 083 Alger
2. Oran وهران 628 558 692 516 771 066 Oran
3. Constantine قسنطينة 443 727 462 187 507 224 Constantine
4. Annaba عنابة 305 526 348 554 383 504 Annaba
5. Batna باتنة 181 601 242 514 317 206 Batna
6. Blida البليدة 170 935 226 512 264 598 Blida
7. Sétif سطيف 170 182 211 859 246 379 Sétif
8. Ech Cheliff ولاية الشلف 129 976 179 768 235 062 Chlef
9. El Djelfa الجلفة 84 207 154 265 221 231 Djelfa
10. Sidi bel Abbès سيدي بلعباس 152 778 180 260 208 498 Sidi bel Abbès
11. Biskra بسكرة 128 281 170 956 207 987 Biskra
12. Tébessa تبسة 107 559 153 246 203 922 Tebessa
13. Tiaret تيارت 95 821 145 332 198 213 Tiaret
14. Ouargla ورقلة 81 721 129 402 183 238 Ouargla
15. Béjaïa بجاية 114 534 147 076 182 131 Béjaïa
16. Skikda سكيكدة 128 747 152 335 178 687 Skikda
17. Tlemcen تلمسان 126 882 155 162 172 540 Tlemcen
18. Bordj Bou Arreridj برج بو عريريج 84 264 128 535 167 230 Bordj Bou Arreridj
19. Béchar بشار 107 311 131 010 157 430 Béchar
20. Medea ولاية المدية 84 792 123 535 155 852 Medea
21. Touggourt تقورت 70 645 113 625 153 624 Wargla
22. Jijel جيجل 62 793 106 003 148 901 Jijel
23. Souq Ahras سوق أهراس 83 015 115 882 148 328 Souk Ahras
24. Mostaganem مستغانم 114 037 124 399 140 252 Mostaganem
25. M'Sila المسيلة 65 805 99 855 140 048 M'Sila
26. El Eulma العلمة 67 933 105 130 139 808 Sétif
27. Khenchela خنشلة 69 743 106 082 138 754 Khenchela
28. Saida سعيدة 80 825 110 865 136 856 Saida
29. Ain Oussera عين وسارة 44 270 82 435 134 174 Djelfa
30. El Oued الوادي 72 065 104 801 133 933 El Oued
31. Guelma قالمة 77 821 108 734 133 127 Guelma
32. Relizane غليزان 80 091 104 285 126 794 Relizane
33. Laghouat الأغواط 67 214 96 342 126 291 Laghouat
34. Bordj el Kiffan برج الكيفان 61 035 98 135 122 875 Algier
35. Bou Saâda بو سعدة 66 688 97 031 121 301 M'Sila
36. Bab Ezzouar باب الزوار 55 211 92 200 115 444 Algier
37. Messaad مسعد 47 460 75 533 114 625 Djelfa
38. Barika بريكة 56 488 80 618 114 547 Batna
39. Ain el Beida عين البيضاء 61 997 90 560 114 107 Oum el Bouaghi
40. Ghardaia غرداية 70 508 89 415 110 724 Ghardaia
41. Baraki براقي 70 300 86 233 107 972 Algier
42. El Chroub الخروب 42 261 65 344 103 995 Constantine


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]