Lethal Weapon (TV-serie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Lethal Weapon
Generell informasjon
SjangerActionkomedie, politikrim
Prod.landUSA
Sendeår2016
Sesonger3
Episoder40
Lengde42 minutter (per episode)
SpråkEngelsk
Basert påDødelig våpen
Foran kamera
MedvirkendeClayne Crawford
Damon Wayans
Jordana Brewster
Kevin Rahm
Keesha Sharp
Bak kamera
Prod.selskapWonderland Sound and Vision, Warner Bros. Television Studios
Sending
Periode21. september 2016 
TV-kanalFox Broadcasting Company
Eksterne lenker
IMDb
Offisiell nettside

Lethal Weapon er en amerikansk actionserie basert på filmen Dødelig våpen fra 1987 og dens tre oppfølgere. Den hadde premiere 21. september 2016Fox.[1] Hovedrollene som Martin Riggs og Roger Murtaugh spilles av henholdsvis Clayne Crawford og Damon Wayans. Andre roller innehas av Keesha Sharp, Jordana Brewster, Hilarie Burton, Tony Plana og Kevin Rahm. Crawford fikk ikke fornyet kontrakten til den tredje sesongen, og blir erstattet av Seann William Scott i en ny rolle.[2]

Handling[rediger | rediger kilde]

I de to første sesongene arbeider Roger Murtaugh, en aldrende detektiv med kone og tre barn, sammen med Martin Riggs. Men Riggs er en yngre og ustabil detektiv, hvis kone og ufødte barn nylig ble myrdet. Mens deres sammenstøt med kriminelle setter Riggs og Murtaughs liv i fare med jevne mellomrom. Men samtidig utvikler de respekt for hverandre, og de danner et nært vennskap.

Riggs dør i sesong to, og Murtaugh går inn i en seks måneder lang depresjon. I løpet av denne tiden møter han, og blir venn med, Wesley Cole. Men Cole er en tidligere CIA-agent som har vært overalt og sett alt, og og blir Murtaughs nye partner - samtidig som han forsøker å tilpasse seg sin nye tilværelse i Los Angeles.

Rollebesetning[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]