Kristiansand Pistolskyttere

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Kristiansand Pistolskyttere ble stiftet i 2021 som en del av sammenslåing mellom de to største pistolklubbene i regionen[1], Kristiansand Garnisons Pistolklubb (stiftet 1949) og Kristiansand Pistolklubb (KPK stiftet 1936).

Kristiansand Pistolskyttere er tilknyttet Norsk Sportsskytter Forening.

Kristiansand Pistolskyttere er underlagt Vest-Agder Skytterkrets.

Kristiansand Pistolklubb (Stiftet 1936) var en pistolklubb i Kristiansand som hadde ca. 300 medlemmer. Pistolklubben disponerte en innendørs 10 meter luftpistolbane og en 25 meter standardpistolbane i kjelleren i Gimlehallen, i tillegg til en utendørs pistolbane i Flakke Loner i Birkenes kommune. Klubben ble i 2021 slått sammen med Kristiansand Garnisons Pistolklubb under det nye navnet Kristiansand Pistolskyttere.

Etter sammenslåingen ble Kristiansand Pistolskyttere en av Norges største pistolklubber med en medlemsmasse på nesten 600 medlemmer.

Det første styret i Kristiansand Pistolskyttere var: Thomas J. Aanundsen (leder), Preben Bakken (nestleder), Bent Øystein Bostad, Cecilie A. Sebdal, Tom Børre Olsen, Rita Eretveit, Marilyn Johansen (vara) og Jørgen Loftesnes-Sandhåland (vara).

Begge klubbene tok med seg sine æresmedlemmer inn i den nye klubben, til sammen seks æresmedlemmer.

Bilde av Kristiansand Pistolbane fra 2020

Kristiansand Pistolskyttere har to pistolbaner, en er i kjelleren i Gimlehallen, den andre er på Østre Ålefjævei 281 (Farvannet)

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Pressemelding» (pressemelding). Kristiansand Pistolskyttere. 30. desember 2021. Besøkt 28. mars 2024. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]