Kategoridiskusjon:Egyptere fra oldtiden

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Jeg foreslår å flytte denne tilbake til «gamle egyptere» hvor den egentlig lå. «Gamle egyptere» er en fast og etablert betegnelse, noe et Googlesøk illustrerer (over 13 000 treff på «gamle egyptere», ingen andre enn denne Wikipediakategorien på «egyptere fra oldtiden»). Et moment i denne sammenhengen er at det er fruktbart å skille mellom «gamle egyptere» og «nye (dvs. dagens) egyptere», som i stor grad er innvandrede arabere og egentlig et annet folkeslag. Kph 28. okt 2006 kl. 11:58 (UTC)

Jeg ser at Kph har et poeng, og begrepet er tydeligvis innarbeidet, selv om jeg synes det er litt vel muntlig. Likevel tror jeg at «Personer fra oldtidens Egypt» er det alle mest pregnante. (Og skal la være å ta alle blødmene om hvorvidt gamle egyptere er de over 65...). Jeg ser at det er dannet en helhetlig struktur her, med Kategori:Grekere fra oldtiden osv så det bør vel uansett sees under ett. --MHaugen 28. okt 2006 kl. 12:08 (UTC)
Jeg er generelt for bruk av termen personer kombinert med land/region framfor bruken av demonymer. Og jeg syns «Personer fra oldtidens Egypt» også klinger godt. Kphs forslag syns jeg blir for muntlig selv om det er aldri så innarbeidet. («De gamle grekere» er også tilsvarende innarbeidet i språket men har et tilsvarende konverserende og lite faglig preg). Dagens benevnelse opplever jeg som en bastard som høres litt rar ut. __meco 28. okt 2006 kl. 12:21 (UTC)