Jefferson Avenue

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Jefferson Ave. i Detroit nær Chrysler Freeway.

Jefferson Avenue er en scenisk vei langs den østre delen av Detroitområdet i staten Michigan. Den går langs Eriesjøen, Detroitelven og St. Clairsjøen. Veien sørger også for adgang til mange rekreasjonsfasiliteter i området.

Jefferson er en av fem store avenyer (sammen med Woodward, Grand River, Gratiot og Michigan) som ble skissert av overdommer Augustus B. Woodward i 1805[trenger referanse] og går i fra sentrum av Detroit i forskjellige retninger. Jefferson ble skissert til å gå østover fra sentrum, parallelt med Detroitelven. Senere ekspansjoner har ført veien vestover fra sentrum der den går langs elvebredden nedover.

Geografi[rediger | rediger kilde]

Veien starter i Detroit og går blant annet igjennom Grosse Pointeområdet, St. Clair Shores og Harrison Township. Den fungerer som ryggraden til de rike nabolagene i Grosse Pointeområdet som grenser til de østre delene til Detroit. Jefferson Avenue er også en korridor til broene til Grosse Ile.

Veien starter i sør på grensen mellom Wayne County og Monroe County i Brownstown Township og ender i nord like ved grensen mellom Chesterfield Township og New Baltimore.

Selv om veien er kontinuerlig med Jefferson Avenue i nord og sør, forandrer navnet seg i Wyandotte til Biddle Avenue i sør. På samme måte forandrer navnet seg til Lake Shore Drive i Grosse Pointe Farms og Grosse Pointe Shores i nord.