Je Suis Animal

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Je Suis Animal
Berlin, 13. desember 2009
OpphavOslo (2004)
SjangerIndiepop
Aktive år2004—
PlateselskapAngular Recording Corporation
Medlemmer
Elin Grimstad
Anthony Barratt
Merete Hald
Matt Bagguley
Pål Anders Barth Larsen
Andre forhold

Je Suis Animal er et norsk-engelsk indiepopband med tilhold i Oslo. Bandet ble etablert i 2004.[1]

I 2008 ga bandet ut sin første plate, Self-taught Magic from a book. Etter denne utgivelsen fikk bandet fremføre sin indiepop på festivalen By:Larm i Oslo.[1]

Kunstnerisk virke[rediger | rediger kilde]

I 2004 dannet kunststudentene Elin Grimstad,[1] Merete Hald, Matt Bagguley og Anthony Barratt bandet som de ga navnet Je Suis Animal. De bodde da alle fire i Oslo. Musikken deres hadde klare referanser til band som My Bloody Valentine, Stereolab og the Shop Assistants.[2] Ikke lenger etter at de hadde begynt å spille sammen spilte de inn en demo med to sanger i en korridor på Hersleb skole i Oslo. I 2005 ble en av sangene fra denne demo-en, låta «Fortune Map», brukt på lydsporet til filmen Tommys Inferno, som var regissert av Ove Raymond Gyldenås.

Plateselskapet Perfect Pop Records fikk også nyss om demoen, og ga bandet muligheten til å arbeide videre i selskapets platestudio Spendless Studio. Imidlertid fant de unge musikerne etter hvert ut at de ikke taklet å jobbe i et profesjonelt platestudio. «Det var det å spille sammen som vi følte oss trygge på,» forklarte Anthony i et intervju i 2008, «og derfor fikk vi ikke til å legge lag på lag med ett instrument av gangen.»[3] En venn av bandmedlemmene foreslo at de i stedet skulle dra til et nedlagt forsamlingshus i Hedalen, og der ble debutalbumet spilt inn. Alle sporene på albumet ble spilt inn ved hjelp av en åttespors opptaksmaskin og et knippe mikrofoner.[4]

Albumet Self-Taught Magic from a Book ble lansert av Perfect Pop Records i 2008. Senere ble utgivelsen lisensiert over til Lost & Lonesome Recording Co. og Angular Recording Corporation.

Noen tid etter etableringen ble bandet utvidet med Pål Anders Barth Larsen som nytt medlem.

Diskografi[rediger | rediger kilde]

  • Self-Taught Magic from a Book (2008) Perfect Pop Records
  • "Fortune Map" 7" (2009) Lucky Number Nine Records
  • Painted in my Face / "Photograph" 7" (2009) Cloudberry Records
  • The Mystery of Marie Roget / Secret Place 7" (2009) Angular Recording Corporation

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b c Rykkje, Karin (5. januar 2012). «Unge forfattere med nye bøker». Sunnmørsposten - smp.no. Arkivert fra originalen 23. juni 2018. Besøkt 23. juni 2018. 
  2. ^ Reges, Margaret Je Suis Animal Allmusic. Retrieved on 2 January 2010.
  3. ^ Eardrums Interview Arkivert 2009-07-22, hos Wayback Machine..
  4. ^ Reges, Margaret Je Suis Animal Allmusic. Retrieved on 2 January 2010.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]