Jan-Ole Hesselberg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jan-Ole Hesselberg
Født28. juni 1978Rediger på Wikidata (45 år)
Frankfurt am Main
BeskjeftigelsePsykologspesialist
UtdannelseCand.psychol.
NasjonalitetNorge

Jan-Ole Hesselberg (født 28. juni[1] 1978) er en norsk psykolog og formidler. Han er blant annet kjent fra de populærvitenskapelige TV-seriene Folkeopplysningen (NRK1) og Typisk deg med Petter Schjerven (TVNorge), hvor Hesselberg også var involvert i det redaksjonelle arbeidet i produksjonsselskapet Teddy TV som produserte begge seriene.

I Folkeopplysningen diskuterte han med programlederen, fysiker Andreas Wahl, og forsøkte å beskrive psykologiske forklaringer og virkningsmekanismer bak overnaturlige fenomener og alternativ behandling som forskning viser ikke har annen effekt.

I 2022 utgav han en populærvitenskapelig bok om beslutningspsykologi, Bedre beslutninger - Om kreftene som påvirker vurderingene dine og hvordan du tøyler dem.

Yrkesbakgrunn[rediger | rediger kilde]

Jan-Ole Hesselberg fullførte profesjonsstudiet i psykologi ved NTNU januar 2006.[2][3] Han ble psykologspesialist innen klinisk voksenpsykologi 2011.[2][3] Han begynte som psykolog ved Sykehuset Namsos i 2006 og var leder for Allmennpsykiatrisk enhet fra 2007-2008 hvor han ledet et omstillingsprosjekt[4]. Senere jobbet han blant annet i Ås kommune og Sykehuset Østfold HF, før han begynte fulltid med formidling og TV-produksjon i Teddy TV.[5][6]

I januar 2016 begynte Hesselberg som ledende fagsjef i Stiftelsen Dam (tidligere ExtraStiftelsen). Der har han ansvaret for den helsefaglige profilen og strategiske arbeidet[7]. I 2016 engasjerte Hesselberg i arbeidet mot publiseringsskjevhet i helseforskningen[8][9][10]. I oktober organiserte Siftelsen Dam markeringen av norsk støtte til den internasjonale AllTrials-kampanjen og leverte 4. november 2016 underskriftene til 31 norske organisasjoner og institusjoner til Kirke-, utdannings- og forskningskomiteens leder Trond Giske[11].

Bibliografi[rediger | rediger kilde]

  • Jan-Ole Hesselberg og Reidunn Lognvik Reinholdt Bedre beslutninger - Om kreftene som påvirker vurderingene dine og hvordan du tøyler dem Kagge forlag ISBN 139788248928256

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]