Illidan Stormrage

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Illidan Stormrage (også kjent som Illidan the Betrayer) er en veldig betydningsfull figur i det fiksjonelle World of Warcraft-universet. Han var en framtredende figur i både Warcraft III: Reign of Chaos og utvidelsen The Frozen Throne, og har i senere tid kommet tilbake i utvidelsen World of Warcraft: The burning Crusade, der han holder til i sitt asyl, The Black Temple i Shadowmoon Valley.[1] Han er bror til Malfurion Stormrage.[2][3]

Han var, engang, medlem av Alliance-rasen Night Elfs og var av de mest betydningsfulle og berømte frontfigurene til rasen. Han har også med tiden blitt en av de mest populære figurene i World of Warcraft-universet.[3]

Handling[rediger | rediger kilde]

Stormrage ble født før de gamles krig, en konflikt som brøt ut over 10 000 år før den tredje krigen - når den kaotiske brennende legionen først invaderte Azeroth, tiltrukket av evighetens magiske brønn. Drevet av sin tørst etter makt og hans ønske om å imponere Tyrande Whisperwind, inngikk Illidan en pakt med «legionen» for å sikre inngangen til dens leder, Sargeras, til Azeroth. Men denne handlingen ga Illidan kallenavnet «betrayer»

Innsatsen til Malfurion Stormrage, Illidans tvilling-bror, forstyrret legionens komplott. Etter å ha gjenskapt den ødelagte evighetens brønn, ble Illidan fengslet i tusenvis av år. Under den tredje krigen ble Illidan løslatt fra fengsel av Tyrande, i håp om at forræderen ville forløse seg selv ved å kjempe mot en returnert legion. Men selv om Illidan kjempet for å forsvare sitt folk, gled han snart inn i mørket igjen. Illidan ble en demon, og han ble forvist av Malfurion. På flukt fra alvenes vrede, allierte den fordømte Illidan seg nok en gang med den eneste enheten som ville akseptere ham: legionen.

Illidans nye demoniske mestere sendte ham for å ødelegge Lich King, som hadde brutt seg fri fra deres innflytelse - men Illidan klarte ikke å gjennomføre ordre. For å beskytte seg mot legionens hevn, gjemte Illidan seg på Outland - en ødelagt verden som han forsøkte å styre ved hjelp av noen få andre Legion-medlemmer som også ble utstøtt. Illidan var den primære antagonisten i World of Warcraft, og ble drept av Maiev Shadowsong.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Warcraft turns 10: Best ever moments». 23. november 2014. Besøkt 19. juli 2016. 
  2. ^ Mahardy, By Mike. «Hearthstone's Hidden Lore Connections Explained». IGN. Besøkt 19. juli 2016. 
  3. ^ a b «Know Your Lore: Top 10 magnificent bastards of Warcraft, part 2». Engadget. Besøkt 19. juli 2016.