Hirono Shimizu

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hirono Shimizu (清水比呂乃 Shimizu Hirono) er en person i romanen «Battle Royale», og mangaserien og filmen med samme navn. Hirano blir spilt av Anna Nagata i filmen.

Før spillet[rediger | rediger kilde]

Hirono Shimizu er en av elevene ved Shiroiwa ungdomsskole. Hun var medlem i jentegjengen som ble styrt av Mitsuko Soma. Hirono var en tiltrekkende jente som så eldre ut enn hun egentlig var. Hun hadde vært involvert i både narkotika og prostitusjon, i tillegg til tyveri og mobbing av medelever (blant annet Megumi Eto). I filmen stjeler Mitsuko Soma Hiranos kjæreste; noe som leder til fiendskap mellom de to jentene.

Under spillet[rediger | rediger kilde]

I boka og mangaserien slåss Hirono med Kaori Minami tidlig i Spillet, og Kaori skyter Hirano i armen. Shuya Nanahara distraherer Kaori mens han prøver å stoppe slåsskampen, og Hirano utnytter muligheten til å skyte Kaori og stikke av. I boka dør Kaori av et skudd i hodet påført av Hirano. I mangaen er det Shogo Kawada som skyter henne.

Senere (i boka og mangaen) rammes Hirano av sepsis, og blir alvorlig dehydrert etter å ha brukt opp drikkevannet til å rense såret sitt. Hun oppdager en brønn utenfor et hus, og skynder seg bort dit for å drikke. Da hun drar opp bøtta får hun øye på en liten frosk i vannet (hun er forferdelig redd for frosker), og hun hyler til. Dette tiltrekker oppmerksomheten til Toshinori Oda, som gjemte seg i nærheten. Han sniker seg innpå Hirono og forsøker å kvele henne med beltet sitt, men Hirano klarer å skyte ham i magen med pistolen sin. Hun tror han er død, og løper bort for å ta vannflasken fra rasjoneringspakken hans, men hun er ikke klar over at han hadde på seg en skuddsikker vest. Toshinori kommer seg på beina og angriper henne igjen, og klarer dermed å kvele henne.

I mangaen dreper Toshinori henne ved å dytte henne ned i brønnen, selv om hun ikke dør umiddelbart. Hirano prøver å klatre ut, men får ikke noe ordentlig tak på den glatte overflaten, og mister noen negler i forsøket. Hun har så en siste drøm; i drømmen samles regnvann i brønnen slik at hun kan komme seg ut; når hun kommer opp oppdager hun at armen hennes er leget og dehydreringen er over. Hun finner pistolen sin og plukker den opp da hun plutselig får øye på Shuya, Noriko og Shogo som står rett ved siden av. Hun retter pistolen mot dem, men Shuya ignorerer våpenet og forteller henne at det finnes en veg ut, og river av seg halsbåndet sitt. Hirono drukner i løpet av drømmen.

I filmen møter Hirono hverken Kaori, Toshinori, eller Shuya. Isteden konfronterer hun Mitsuko i forbindelse med drapet på Megumi Eto, røvingen av Hironos kjæreste, og et annet medlem av jentegjengen, Yoshimi Yahagi. De slåss, og Mitsuko klarer å ta Hiranos pistol fra henne ved hjelp av et elektrosjokkvåpen hun tidligere tok etter å ha drept Megumi. Hirono prøver å rømme, men Mitsuko skyter henne i ryggen og dreper henne.