Helene Ingierd

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Helene Ingierd
Født1973[1]Rediger på Wikidata
BeskjeftigelseStatsviter Rediger på Wikidata
Embete
Utdannet vedUniversitetet i Oslo
NasjonalitetNorge

Helene Ingierd er norsk statsviter og forsker. Fra april 2020 er hun direktør i De nasjonale forskningsetiske komiteene.

Utdannelse og stillinger[rediger | rediger kilde]

Ingierd har doktorgrad i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo, og jobbet som forsker ved Institutt for fredsforskning i Oslo (PRIO) fra 2002-2008. Tittel på avhandlingen hennes er The Moral Responsibility of Soldiers. A Normative Analysis Focusing on Peacekeepers.


I 2008 begynte hun som sekretariatsleder i Den nasjonale forskningsetiske komité for samfunnsvitenskap og humaniora (NESH) og Nasjonalt utvalg for vurdering av forskning på menneskelige levninger (Skjelettutvalget). I 2011 gikk hun over i stillingen som sekretariatsleder for Den nasjonale forskningsetiske komité for naturvitenskap og teknologi (NENT), samt for Den etiske nemnda for patentsaker.


20. april 2020 tiltrådte hun som direktør for De nasjonale forskningsetiske komiteene, etter å ha fungert i stillingen siden desember 2019.

Prosjekter og bokutgivelser[rediger | rediger kilde]

Ingierd har vært sentral i arbeidsgruppen for det landsomfattende forskningsprosjektet Forskningsintegritet i Norge (RINO), et samarbeidsprosjekt mellom De nasjonale forskningsetiske komiteene, Universitetet i Bergen og Høgskulen på Vestlandet.

Hun har vært redaktør for en rekke bøker, blant andre Interessekonflikter i forskning, med Ingrid Bay-Larsen og Kjellrun Hiis Hauge (Cappelen Damm, 2019), De berørte etter 22. juli. Forskningsetiske perspektiver, m/ Vidar Enebakk og Nils Olav Refsdal  (Cappelen  Damm, 2016), Skjønn i forskning, m/ Hallvard Fossheim, (Universitetsforlaget, 2015) og Internet Research Ethics, m/ Hallvard Fossheim (Cappelen  Damm, 2015).

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Virtual International Authority File, VIAF-ID 293384748, besøkt 21. april 2020[Hentet fra Wikidata]