Glupus

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Glupus er et digitalt læremiddel for grunnskolen, med innhold for 1.–10. trinn. Det innebefatter flere verktøy, blant annet GlupusMatte, Leselekse, GlupusLes og GlupusBlokk.[1]

GlupusMatte[rediger | rediger kilde]

GlupusMatte er et matematikkverktøy som bygger på grafteori, hvor ulike matematiske begreper og konsepter er knyttet sammen i et nettverk. Algoritmene i GlupusMatte bruker læringsanalyse til å gi elevene tilpassede oppgaver. Verktøyet deler ikke oppgavene inn i klassetrinn, og elevene har tilgang til alle oppgavene.

Leselekse[rediger | rediger kilde]

Leselekse er et verktøy som lar læreren vurdere og sjekke leksene utenfor klasserommet. Læreren kan planlegge leselekser eller andre lekser. Deretter vil elevene kunne spille inn lyd som læreren kan høre. Slik kan læreren ha oversikt over elevenes arbeider og gi tilbakemelding. Det er også et enkelt verktøy som lar deg spille inn lyd i mp3-format.

GlupusLes[rediger | rediger kilde]

GlupusLes er en lesekampanje med et motiverende poengsystem. Her kan elever registrere bøker de har lest, og får poeng for hver bok. Disse poengene kan brukes til å oppgradere en humoristisk bokby.

GlupusBlokk[rediger | rediger kilde]

GlupusBlokk er et visuelt programmeringsspråk, passende for 5.–10. trinn, som bruker kodeblokker. Det lar elever utforske programmering uten at de kan gjøre skrivefeil. Språket lar elevene arbeide med datasett, tegne med sprites med mere.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Glupus - Info». Glupus. Besøkt 12. mai 2024. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]