Full pott

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Full pott
orig. California Split
Generell informasjon
Utgivelsesår1974
Prod.landUSA
Lengde108 min.
SpråkEngelsk
Bak kamera
RegiRobert Altman
ProdusentJoseph Walsh
Robert Altman
ManusforfatterJoseph Walsh
Prod.selskapColumbia Pictures
Eksterne lenker

Full pott (originaltittel: California Split) er en amerikansk dramafilm fra 1974, regissert av Robert Altman.

Handling[rediger | rediger kilde]

I Los Angeles utvikler det seg et vennskap mellom Bill Denny og Charlie Waters, på grunn av deres gjensidige interesse for gambling etter at de blir banket opp og ranet av en annen kort-spiller. Charlie, som bor sammen med to prostituerte, er en erfaren gambler som hele tiden leter etter neste store gevinst. Han satser på poker, hesteveddeløp, boksing og alt annet som kan tilby gode odds. I begynnelsen er ikke Bill en like engasjert gambler, men han er på god vei til å utvikle Spilleavhengighet.

Når Bill blir mer og mer hektet på gambling-livsstilen, setter han seg i gjeld til Sparkie, en bookmaker. Han reiser derfor til Reno, Nevada for å komme seg unna. På vei til Reno slår Bill og Charlie seg sammen for å satse alle pengene de har i et poker-spill. En av de andre spillerne der er den tidligere verdensmesteren Amarillo Slim, som spiller seg selv. Bill vinner cirka 18 000 dollar, og begynner deretter å spille blackjack, deretter rulett, og andre spill. Han vinner stadig mer penger.

Charlie blir ivrig etter å fortsette å spille ved andre kasinoer, men etter at de deler gevinstene sine (82 000 dollar) forteller Bill at han ønsker å slutte med spillingen, og ønsker å reise hjem. Men Charlie forstår ikke dette.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]