Evernote

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

[rediger | rediger kilde]

Evernotes logo Utvikleren - Evernote Corporation Stabil utgave - 5.0.3.1614/24 Oktober 2013 Utvikler status - Aktiv Operatør system - Microsoft,Windows,OS X, Chrome OS, Android, webOS, Windows Phone Type - Programvare Tillatelse - Fri Alexa rank- 946 (Desember 2012) Webside - evernote.com

Evernote er en side av programvare og tjenester som er utviklet for å skrive notater og kladd. Du kan opprette forskjellige notatbøker som kan kategoriseres med ulike titler. Innenfor hver av disse notatbøkene kan man opprette ulike notater for å dele inn notatene våres og ha enda bedre kontroll. Evernote er oversiktelig og enkel å bruke, og er laget for å holde styr på notatene våres.

En slik note kan være en del av en formatert tekst,en full nettside , et webside utrag, et fotografi, en talememo eller bare et notat.

Evernote historie[rediger | rediger kilde]

Evernote er et godt alternativ til å bruke på Mac pc, som ikke kan ta i bruk Onenote. Programmet ble grunnlagt av Stepan Pachikov som ble født 1 februar 1950 i Vartashen. Selve Evernote webtjeneste ble lansert åpen den 24.juni 2008. Hjelpemiddelet ble fort populært, og allerede I juli 2011 hadde det nådd 11 millioner brukere. Under nåværende admistrator som er direktør Phil Libin, har selskapet hevet en US $20 millioner finansering ledet av Sequoia Capital.

Gratis og betalt versjon[rediger | rediger kilde]

Programmet er i hovedsakelig gratis, men da er dette en litt mer begrenset versjon i forhold til den som koster. Hvis du vil ha tilgang til alle verktøy og ha alle mulighetene som programmet inneholder åpne, finnes det en betalt versjon også. Forskjellene er at den gratis online- tjenesten har bruksbegrensninger per måned på 60 MB. Innpå Evernote kan man finne ut hvor mye plass man har brukt per måned, slik at man har kontrol. Mens i den betalte versjonen som koster ca 30 nok per måned eller 280 nok for et år, så kan man bruke 1024 MB hver måned. En annen fordel med å ha den kjøpte versjonen er at det er flere alternativer i prosessen hvor man kan dele notatene med andre. I begge versjonene kan brukere av Evernote dele notatbøkene sine privat med andre brukere. I mens på den betalte versjonen, kan brukere få tillatelse til å redigere innholdet i notatboken. En annen ting som gjelder begge, er at programmet har en maks grense på 100 000 notater.

Evernote på Telefon[rediger | rediger kilde]

Evernote er ikke bare å finne på pc, det er også lansert et program til smarttelefoner. Man kan ta i bruk denne notat-appen på iPhone/iPad, Android og Windows Phone. Ikonet er likt som på pc, og gratis å laste ned på telefonen. Et slag ord de har brukt er ”Når en vanlig huskeliste ikke er nok, kommer Evernote til unnsetning" . Dette er hovedsakelig en gammeldags, men god notisblokk i en moderne utgave. Det moderne er at man kan legge til lyd, bilder og plassering i notatene, istedenfor bare tekst på tekst. Et av mange triks er programmet inneholder en søkefunksjon, hvor det bare er til å skrive inn et ord, og så finner du det du søker på med en gang blant de mange notatene du kan oppbevare. Evernote hjelper deg rett og slett med å holde styr på notatene.

Dataregistrening[rediger | rediger kilde]

I tillegg til notatene som blir skrevet fra tastaturet støtter Evernote bildeopptak fra kameraer fra mange forskjellinge enheter, og innspilling av talenotater. Evernote godkjenner også berørings- og tablet- skjemer som har håndskriftsgjenkjenning. En annen ting Evernote støtter er muligheten til å sende e-post notater til tjeneser. Dette åpner for automatisert notat via e-post regler eller filtte.

Der hvor maskinvaren er tilgjengelig, kan Evernote automatisk legge til koordinater til notatene. Brukere av Evernote kan også brukte Twitter til å legge til notater til Evernote.

Evernote støtter en rekke operativsystem-plattformer (inkludert OS X, iOS , Chrome OS , Android, Microsoft Windows, Windows Phone, Blackberry, og webOS og tilbyr online synkronisering og backup-tjenester også

Kilder[rediger | rediger kilde]

https://evernote.com offisiel side. Hentet: 16.01.2014

http://en.wikipedia.org/wiki/Evernote Hentet: 16.01.2014

http://www.amobil.no/artikler/evernote/112418 "Audun M. Solheim" (2012) Hentet: 16.01.2014