EuroCash

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
EuroCash
Svensk orgnr.556503-6141
Etablert1999
HovedkontorStrömstad
LandSverige
Nettstedeurocash.se

EuroCash er en kjede av fire varehus i Sverige, nær de mest trafikkerte grenseovergangene med Norge. De fire butikkene er lokalisert på Svinesund, i Töcksfors, Eda og Strömstad. Kjeden ble grunnlagt i 1999 av Berndt Thomas Evertsson.[1] Evertsson er svensk forretningsdrivende.

De fire butikkene[rediger | rediger kilde]

Byggingsarbeidet på EuroCash på Svinesund ble påbegynt høsten 1998, og butikken stod ferdig den 6. juli 1999 med et flateinnhold på 3 200m².

28. oktober 2005 ble EuroCash åpnet i Olav Thon Gruppens Töcksfors Shopping Center i Sverige. I tillegg til dette, åpnet også EuroCash' nye godteri– og tobakksbutikk TravelPrice.

Den 30. mars 2006 ble butikk nummer tre i Eda åpnet, og den 3. november 2006 kom enda en, den siste, denne gangen på Oslovägen i Strömstad. Butikklokalet på Oslovägen var eid av Ica Kvantum før EuroCash flyttet inn og overtok bygget.

Eiere[rediger | rediger kilde]

EuroCash eies av EuroCash Foods AB, som igjen eies av det norske Conceptor AS, som har forretningskontor i Asker.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Eurocash Food AB på allabolag.se». Besøkt 23. januar 2021. «Firman tecknas av styrelsen. Firman tecknas av -Evertsson, Berndt Thomas, i förening med en av -Dybvik, Finn Torstein och Nordheim, Morten» 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]