Et syttitallsshow

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Et syttitallsshow
orig. That '70s Show
Sjanger Komedie
Skaper Mark Brazill, Bonnie Turner, Terry Turner
Medvirkende Topher Grace, Ashton Kutcher, Laura Prepon, Mila Kunis, Wilmer Walderama, Danny Masterson, Kurtwood Smith mfl.
Nasjonalitet USA USA
Språk Engelsk
Sesonger 8
Episoder 200
Produksjon
Lengde Ca. 22 min.
Sending
Kanal TV 2, NRK2 og Fox)
Periode (Am. 23. august 1998-2006 episoder =
Eksterne lenker
Offisiell nettside

Et syttitallsshow var en situasjonskomedie fra Amerikas forente stater, produsert for fjernsynskanalen Fox. Serien gikk i 8 sesonger på Fox fra 1998 til 2006. I Norge ble de første sesongene vist av NRK2; siden er hele serien vist på TV 2 under originaltittelen That '70s Show. Siste episode ble sendt i USA den 18. mai 2006.

Handlingen[rediger | rediger kilde]

Serien handler om seks ungdommer mot slutten av 1970-årene, som bor i Point Place, et fiktivt forsted til Green Bay i delstaten Wisconsin i Amerikas forente stater.

Ungdommene tilbringer det meste av tiden i Eric Formans kjeller i huset hvor også Steven Hyde bor, siden hans foreldre har gitt ham opp og Erics mamma, Kitty Forman, har forbarmet seg over ham.

De andre som er der det meste av deres våkne tid er Donna Pinciotti, nabojenta og Erics store kjærlighet; Fez, utvekslingsstudenten som prøver å lære seg å passe inn blant amerikanerne; Michael Kelso, som anser seg selv som den klart vakreste i gjengen og benytter enhver anledning til å ytre dette overfor dem; og til slutt Jackie Burkhardt, rikmannsdatteren som (nesten) bare tenker på sitt utseende og penger.

Episoder[rediger | rediger kilde]

Se Liste over Et syttitallsshow-episoder