Electrocompaniet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk

Electrocompaniet er et norsk foretak som produserer audioutstyr. Electrocompaniet ble stiftet av Per Arild Abrahamsen tidlig på 1970-talet, for å produsere en TIM-fri forsterker, basert på forskningen til Matti Otala[1] ved universitetet i Uleåborg. Denne forsterkeren fikk navnet The 2 Channel Audio Power Amplifier, og ble svært godt mottatt både i Norge og i andre land[2][3] og førte til at Electrocompaniet fikk et godt rykte. På grunn av at teknologien var basert på arbeidet til Matti Otala ble forsterkeren ofte kalt Otalaforsterkeren på folkemunne. Foretaket utvidet etter hvert med flere produkt, som ble for det meste eksportert.

Etter å ha produsert audioutstyr i om lag 30 år fikk Electrocompaniet økonomiske problem og gikk våren 2004 konkurs[2] og ble kjøpt opp av WestControlTau, som skjøt inn ny kapital og fikk foretaket på føttene igjen.

Se også[rediger | rediger kilde]

Wikipedia
Du kan lese mer om dette emnet i en lengre artikkel om emnet på Nynorsk Wikipedia kalt «Electrocompaniet». Du kan eventuelt også utvide denne artikkelen ved å oversette derifra.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Otala, M., Transient distortion in transistorized audio power amplifiers, IEEE Trans. on Audio and Electroacoustics, Vol. AU-18, No. 3, Sept. 1970, ss. 234-239.
  2. ^ a b "Norsk hifi-eventyr over", Lars Eirik Eide og Oliver Orskaug, Dagbladet, 21. september 2004
  3. ^ "Test av Abrahamsen V1 + V2 + Energy RC30", Audun Hage, Lyd & Bilde, nr. 10 2007

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

Hjemmeside