Eduardo Lara

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Eduardo Lara
Født4. sep. 1959Rediger på Wikidata (64 år)
Pradera
BeskjeftigelseFotballtrener, fotballspiller Rediger på Wikidata
NasjonalitetColombia

Eduardo Lara Lozano (født 4. september 1959 i Pradera (Valle del Cauca), Colombia) er midlertidig sjef for Colombias herrelandslag i fotball, og ble tilsatt i sin stilling 19. september 2008. Han fikk jobben å lede landslaget i de to VM-kvalifiseringskampene (til Fotball-VM 2010) mot Paraguay og Brasil. Han overtok etter at Jorge Luis Pinto fikk sparken av det colombianske forbundet.

Han har tidligere vært ansvarlig for Colombias ungdomslandslag på alle nivå, en jobb han fikk etter Reynaldo Rueda fikk opprykk til seniorlandslaget. Lara satser på hard disiplin blant sine spillere, og har mange ganger utelatt spillere for å bryte lagreglene. Et eksempel er Dayro Moreno og fire andre spillere på U-17 landslaget som skulle til U-17 verdensmesterskapet i Korea, men ble utelatt fra troppen på grunn av drikking.

Han ledet Colombias U-20 landslag til å vinne den søramerikanske kvalifiseringen til verdensmesterskapet i 2005, der de tapte kvartfinalen mot Argentina (som senere ble mester). I 2007 klarte ikke hans U-20 landslag å kvalifisere seg til VM, men det gjorde derimot U-17 landslaget etter at de endte på andreplass i den søramerikanske kvalifiseringen.