Edgar Whitcomb

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Gå til: navigasjon, søk
Edgar Whitcomb
Født 6. november 1917
Indiana Hayden, Indiana
Yrke Advokat og politiker
Indianas guvernør
19691973
Forgjenger Roger D. Branigin
Etterfølger Otis R. Bowen

Edgar Doud Whitcomb (født 6. november 1917 i Hayden, Indiana) er en tidligere amerikansk jurist og politiker (R). Han var den 43. guvernøren av Indiana.

Tidlig liv[rediger | rediger kilde]

Han var det andre barnet og første sønnen til John Whitcomb og Louise Doud Whitcomb. Edgar var atletisk i sin ungdom, og han spilte basketball. Han vervet seg til United States Army Air Corps i 1940, og ble med under krigføringen i Stillehavet under andre verdenskrig. Han beskriver sine opplevelser fra slaget ved Filippinene (hvor han ble tatt som japansk krigsfange) i sin første bok, Escape from Corregidor (1958).

Han ble avskrevet fra aktiv tjeneste i 1946, men han var i Flyvåpenets reservestyrker i mer enn tjue år etter det. Etter krigen var han student ved Indiana University School of Law i Indianapolis. Etter å ha fullført eksamen i 1954, stiftet han et eget advokatfirma i North Vernon.

Politisk karrière[rediger | rediger kilde]

Whitcomb er medlem av Det republikanske partiet. Han ble valgt inn i Indianas delstatssenat i 1950. Han ble senere Secretary of State i Indiana i 1966, og ble guvernør i 1968. Han tjente som guvernør frem til 1973, og i løpet av denne tiden stiftet han et nærmere bekjentskap til blant andre Dan Quayle, som senere skulle bli USAs visepresident. I 1976 forsøkte Whitcomb å nomineres som Republikanernes kandidat til Senatet, men ble utslått av Richard Lugar, borgermester i Indianapolis. Whitcomb returnerte til livet som advokat i sørlige Indiana.

Whitcombs andre bok, On Celestial Wings, ble utgitt i 1995. Han bor nå for tiden i den lille byen Rome.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]