Dynamic Label Segment

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Dynamic label segment med artist - tittel info under kanalnavnet.

En Dynamisk Label Segment[1] (DLS) er en digital medfølgende tekst som kan kringkastes av DAB- og DAB+-sendinger og kan sammenlignes med radiotekst i en FM-radio med RDS. Maksimalt 128 bytes kan overføres per segment, som hver gir opp til 128 tegn i tegnsettet som kan brukes. De enkelte segmenter vises som rulletekst, vekselvis i displayet på en DAB-radio.

Typisk informasjon som sendes i DLS er navn på programmet som sendes, artist-tittelinfo på musikk som spilles, telefonnummer til radiostasjon, trafikkmeldinger og lignende.

Andre vanlige datatjenester på DAB er elektronisk programguide (EPG), trafikkinformasjon TPEG, nyhetsmeldinger (Journaline) og MOT Slideshow (SLS).

Dynamic Label Plus[rediger | rediger kilde]

Dynamic Etikett Plus (DL+) [2] gjør det mulig å tildele hver enkelt av de forhåndsdefinerte innholdstyper (for eksempel artist, tittel, telefonnummer, e-post adresse) deler av en etikett. De således isolerte deler av teksten kan deretter bli behandlet av en DAB-radio med DL+ funksjonen innebygget – for eksempel kan bare artist / tittel vises og det resterende innholdet i en etikett blir forkastet.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]