DougDoug

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
DougDoug
Wreden i 2021
FødtDouglas Scott Wreden
18. jan. 1991[1]Rediger på Wikidata (33 år)
Sacramento, California
BeskjeftigelseYoutuber, Twitch-strømmer
Utdannet vedUC Berkeley
SøskenDavey Wreden
NasjonalitetAmerikansk

Douglas Scott Wreden (født 18. januar 1991), også kjent som DougDoug, er en amerikansk twitch-strømmer og youtuber.[2] Direktesendingene hans er ofte komiske av natur, hvor han ofte gjør uortodokse utfordringer i forskjellige spill, blant annet Peggle, Skyrim, Mario Party, Grand Theft Auto og andre populære spill, og laster opp høydepunktene på sin Youtube-kanal. Han lager også andre videoserier om spill, deriblant en serie av spillanmeldelser hvor han forklarer spillene ved hjelp av matrelaterte metaforer og sammenlikninger.

Utdannelse og virke[rediger | rediger kilde]

Wreden studerte Informatikk ved UC Berkeley. Deretter var han ansatt ved Electronic Arts som utvikler fra 2014 til 2015, før han ble ansatt som en e-sports-produsent ved ESL og e-sportslaget Tempo Storm. Mens han var ansatt hos ESL var han med på å organisere verdensmesterskapet i Hearthstone i 2016. [3]

Oteren Rosa[rediger | rediger kilde]

Rosa er en havoter ved Monterey Bay Aquarium i Monterey Bay i USA. I 2019 under en urelatert direktesending oppdaget Wreden at akvariet feriet oteren Rosa sin 20-årsdag den dagen, og bestemte seg for å holde en pengeinnsamling for akvariet som feiring. Direktesendingen samlet inn 320 dollar dette året. Wreden gjentok feiringen i 2020, og samlet inn 2676 amerikanske dollar til akvariet, og i 2021 ble det 14 172 dollar. I 2022 samlet han inn 104 327 dollar, og i 2023 samlet han inn 302 104 dollar. Pengene ble donert av seere på Twitch.

Politiske meninger[rediger | rediger kilde]

Doug ytrer sjelden politiske meninger offentlig, men han har gjentatte ganger vært åpen om sin aksept av LHBT-personer under direktesendingene sine. Han la også ut en tweet etter at abortloven i USA ble strammet inn den 24. juni 2022 om at ham så på det som en trist dag for kvinners rettigheter og håpet på en reversering i fremtiden.[4] Etter mordet av George Floyd gjorde han også en direktesending med pengeinnsamling for BLM (the bail project).[5] Under en spørrerunde på en av direktesendingene ble Douglas spurt om sin mening om cannabis og han mente det burde bli legalisert.

Priser og nominasjoner[rediger | rediger kilde]

År Utdeling Kategori Resultat Ref
2023 The Streamer Awards I sin egen liga (League of their own) Vant

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]